00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ממן

קוד חופשי

הבלוג של ממן

מה בן-אדם צריך?" הכריזה יום אחד, אחרי הכפית הראשונה של המנה האחרונה. "לא הרבה: משהו מתוק לאכול, וסיפור לספר, וזמן ומקום, וגלדיולות באגרטל, ושני חברים, ושני ראשי הרים, על האחד לעמוד ועל השני להביט. ושתי עיניים לבדוק בהן את השמיים ולחכות."  - מאיר שלו מתוך יונה ונער.

קוד חופשי

קציצות ותפוחי אדמה

קציצות ברוטב אדום עם תפוחי אדמה, תגידו מ`שתגידו זה הכי בית. הכי פשוט. הכי טעים.

אפשר עם אורז, עם פירה, או עם פיתה. במקרה שלי זה עם חצי כיכר לחם....

אז ככה:

מרכיבים:

לקציצות:

1/2 ק``ג בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות דק/ כתושות

2-3 כפות פירורי לחם

1 ביצה

מלח פלפל

פפריקה חריפה

מעט כמון


שמן לטיגון (לא חובה)

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1 שן שום כתושה

פטרוזיליה

2-3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)

1 עגבניה מגוררת

מלח פלפל

פפריקה מתוקה, חריפה

מעט כמון, כורכום

קורט סוכר

שמן

מים

 

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה. מכינים קציצות.

2.לא חובה- מחממים שמן על מחבת, ומטגנים את הקציצות, סוגרים מכל צד, לא לייבש להן את הצורה, הן עוד צריכות לעבור בישול.

3. מכינים את הרוטב: בסיר מטגנים עם מעט שמן את הבצל בערך 5 דק`, לאחר מכן מוסיפים את את תפוחי האדמה לעוד מס` דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניה המגוררת, התבלינים והמים.

לאחר רבע שעה מכניסים לסיר עם הרוטב את הקציצות, מעל שן השום הכתושה ומעט פטרוזיליה ומבשלים על אש בינונית בערך חצי שעה.

 

מטגנים את הקציצות:

 

מכניסים לתוך הרוטב את הקציצות:

 

בתיאבון:

 

אם אהבתם את הפוסט הזה,  יותר מאשמח ללייק, ואם אתם ממש ממש מתעקשים.... אז גם שיתוף.

אם אתם רוצים להמשיך ולעקוב אחרי "הבלוג של ממן", הכנסו לחלון בצד שמאל של "נשארים מעודכנים", והצטרפו דרך האימייל או דרך המסר, וכך תקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם פוסט חדש. גאוני לא? :)

מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק - "הבלוג של ממן". :-)

 

בתיאבון!


אוהבת, ממן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל 22maman אלא אם צויין אחרת