33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

חמין בלי גלוטן

חמין בלי גלוטן

אז הנה הגיע הסופשבוע הכי חורפי שאני זוכרת לעצמי !

איזה קוררררר !!!!

אז מה הולך להיות בבטן ? 

חמין !

את הדרך להכין חמין כבר העליתי לבלוג. 

אבל מאז עבר המון זמן, וחלו כמה שינויים (בעיקר הורדת החיטה מהצלחת...) בסיר שלי .

אז מה שמתי בפנים ? 

2.5 ק"ג אסאדו

1.5 ק"ג שפונדרה

0.5 קילו עצמות מוח עגל 

זה בגזרת הבשר. 

קטניות : 

1 חבילה חומוס (500 גר`)

1 חבילה שעועית לבנה (400 גר`)

1 חבילה שעועית אדומה (400 גר`)

כל הקטניות עברו השרייה של 9 שעות והנבטה של כמה ימים. 

את כל הכמות הזו חילקתי לחצי. 

חצי למקפיא (כשיתחשק לנו שוב חמין בעוד שבועיים), חצי לשימוש היום. 

6 תפוחי אדמה קטנים

4 בטטות

1 בצל גדול

3 ראשי שום חצוים

ומבחינת התבלינים אותו הדבר : 1 כפית כמון + 1 כפית כרכום + 1/2 כפית קינמון + 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף מלח + 4 כפות סילאן.

בתחתית הסיר שמים את כל הבשר. מעליו שמים את ראשי השום ואת הבצל שחרצנו לו X למעלה ולמטה. בשכבה שלמעלה לשים את תפוחי האדמה ובטטות ואז מפזרים הקטניות. להוסיף את כל התבלינים ולכסות במים 2 ס``מ מעל לכל מה שהכנסנו.

להביא לרתיחה על אש גבוהה ולבשל שעתיים באש בינונית/קטנה.

לחמם תנור ל- 100 מעלות ולהכניס לתנור (סיר מכוסה כמובן) ל-14-16 שעות. 

        

להתענג !

אנחנו גם אוכלים סלט שומר, סלט צנוניות וגזר, כרוב כבוש ולקינוח עוגיות שוקולד טעימות טעימות עם אגוזי לוז. 

ולחימום : כוס תה ג`ינג`ר לימון .

עכשיו אפשר לשבת ולהנות. 

שבת חמימה לכולנו 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת