44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

אלמנטרי ELEMENTARY שוק הפשפשים בית אשל 7 יפו

אלמנטרי ELEMENTARY שוק הפשפשים בית אשל 7 יפו

"אלמנטרי" של השף צחי מלול קיימת  שלושה שבועות , ותחושה שלי  שעוד תשמעו עליה רבות.

ערן שפיצר עיצב חלל אינטימי שמתמזג במיקום היחודי שלו "שוק הפשפשים" ביפו.

אלמנטרי ממוקמת בתוך בית ערבי  "מקושת  " מה שהיה פעם חנות  ישנה בשוק , הצבעים הם אבן וחום, התאורה מעניינת , תמונות ומדפים לא עמוסים ביינות , צנצנות ומלחים שונים. חמים מזמין  ונטול פוזה.

הכוון המסתמן באלמנטרי- הוא מטבח מקומי בהשפעה ים תיכונית, המוסיקה שהתנגנה ברקע, הייתה מוסיקה "מרוקאית,"  שקטה , זורמת ומוסיפה שמחה וחמימות- אהבתי .

לצחי מלול השף-יש רזומה מכובד של שנות עבודה בניו יורק ולונדון,(גורדון רמזי,ודאגלאס רודריגז). בישראל עבד ברפאל של השף רפי כהן, שנתיים בתפקיד השף של מלון ממילא היוקרתי בירושלים, והרצה כשף של מלון ריץ' קרלטון החדש שבהרצליה עד שהחליט לפרוש  בידידות ולחפש לעצמו מקום שקט ואלמנטרי.

למה אלמנטרי? אנחנו שואלים את צחי מלול, הוא מסביר לנו בצניעות שזה הוא, הגישה שלו לאוכל ולמסעדנות פשוטה, את הגובה תמצאו בטכניקה ואת האיזון בטעמים, צחי אומר,אוכל צריך להיות טוב נקודה.

צחי מגיע מוקדם בבוקר ולוקח לו את כל מה שטרי מהים הסמוך ומחליט על מה הולכים היום. זו גם הסיבה  שהתפריט מודפס על דף פשוט כך שיהיה נתון לשינויים.

הלקוח הוא זה שיחליט אם המנה טובה או לא כך סבור צחי, התפריט כתוב בסיסי ופשוט בניגוד גמור לטכניקה ולחומרי הגלם הטריים שמגיעים למסעדה מטרים ספורים בלבד מנמל יפו הסמוך.

לצחי מלול זו המסעדה הראשונה שהוא פותח ללא שותפים או בעלים , אך זה לא מונע לשתף פעולה עם חברים מאזור ירושלים בו הוא מתגורר, למשל יקב ספרה של דורון רב הון שמתמחה ביינות לבנים שמשתלבים טוב עם המנות של צחי. עוד יקבים שזוכים לייצוג הם "עגור"  "וסוסון ים " כמו גם בירה מקומית של "שפירא".

התחלנו במנת לחם הבית שהתעניינתי איך? צחי אמר זה בצק של ספינג' אפוי בתנור ! מוגש עם איולי תוצרת בית,חמאה וזיתים קלמטה שחורים מצומקים.

שרימפס טייגר - שרימפס צרוב במחבת,חמאה, שום צ'ילי ופטרוזילה- 55 ש"ח -אני רק אומר שאחד לא נשאר..

רוסטביף- רוסטביף סינטה,חרדל,פרמז'ן ובצל סגול- 42 ש"ח. -מנה מענגת

שקדי עגל- עגבניות שרי צלויות וסלט חצילים- 50 ש"ח - כשתטעמו תבינו! - מבחינתי הבו לי פיילה של שקדי עגל..

קציצות סרטנים ושרימפס-שרימפס ובשר סרטנים קצוצים גס,אבוקדו ומטבוחה- 50 ש"ח - מנה יפה, אך השרימפס דומיננטי, פחות התחברתי למנה אולי מכיוון שאני מצפה לבשר בקציצות שלי, ואת פירות הים בצורתם המקורית.

סביצ'ה דג טרי- כבישה קצרה,אנדיב,אבוקדו ,אשכולית אדומה,צ'ילי אדום ושמן זית- 50 ש"ח - אני מאוד התחברתי , גם מנה יפה וגם הסלמון שעלה ברשת  ושימש כסביצ'ה שלנו אותו ערב. (כן אני אוהבת סלמון)

סלט מוחיטו- עלי בייבי,סלק,מנגו,פלפל אדום,בצל סגול בוינגרט מוחיטו נענע ורום 37 ש"ח -חומד של סלט -הרוטב מוחיטו אמיתי!

הגיע זמן לעיקרית- דג ונתח קצבים שבחרו חבריי לשולחן ,

נתח קצבים- צרוב במחבת,מוגש עם פירה ועשוי  M (רצוי) -85 ש"ח

 

חלקנו וגם אני בחרנו באנטריקוט- 300 גרם מיושן במקום, ברוטב סלסה עם אננס -135 שח , הרוטב מיוחד  (האננס מוסיף טוויסט)הסטייק עשוי ומתובל כל כך טוב - אוסף של טעמים ידידותיים ביותר לחיך.

הקינוחים כאן חלביים ומתפצפצים בפה- צחי מלול מסביר שמי שאחראית לקינוחים באלמנטרי היא לא אחרת מאשר נעמה שטייר

מוס טחינה סילאן ושקדים, קרמבו מוקה ושמן שומשום,לימון על ביסקויט חמאה,שוקולד עם ליבת ברולה...

נכון שכיף לסיים ככה ארוחה טובה?

אלמנטרי- המוטו של צחי מלול ואני מסכימה עם כל מילה " צניעות,כבוד לזולת ואוכל טעים הם הבסיס לחיים טובים"

אלמנטרי מציעה גם עסקיות משתלמות  לצהריים ולערב .

אני התחברתי בצורה הכי אלמנטרית ל"אלמנטרי" ומקווה מאוד לראות אותה פורחת שנים רבות  בנוף המסעדות שלנו.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,517,263
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת