00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

מרק קרם פטריות

קר בחוץ ואין כמו ספל מרק (בסטייל) שייחמם את הלב ואת נושי שלי

אז קדימה לעבודה(עבורי להנאה)

החומרים עבור 6 סועדים 

החומרים

1 סלסה פטריות שמפניון

1 סלסה פטריות חורש

1 יח׳ פטריות מלך היער 

1 יח׳ פורטובלו 

ניתן לגוון במגוון פטריות עפ״י העדפה אישית 

כף טימין 

אגוז מוסק

מלח פלפל

1 בצל לבן גדול

1/2 כוס יין לבן

מיכל שמנת לבישול-250 מ״ל

50 גר׳ חמאה

2 כפות שמן זית 

כף קמח לבן

לקישוט

2 ענפים בצל ירוק

זרזיף שמן אגוזים

אופן ההכנה 

נקצוץ את הבצל ואת הפטריות נחתוך לרבעים (נשמור 2 יח׳ מכל סוג לסיום)

במחבת רחבה נחמם כף שמן זית וחמאה נזהיב את הבצל ונוסיף את הפטריות  בשלב זה נוסיף עוד 

כף שמן זית (הפטריות סופגות את השמן) נקפיץ קלות על מנת לתת לטעמים להתמזג ״ולהתפרץ״ 

נתבל במלח פלפל וטימין .

נעביר את פטריות והבצל לסיר רחב ונכסה במים רותים בתוספת ספל גדולה(זו המידה-200 מ״ל לערך)

נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה כ -15 דק׳.

במקביל נוסיף למחבת את היין הלבן נרתיח ונוסיף לסיר פעולה זו תיצור מעיין ״הרמוניה" בין היין למשקעים.

לאחר כ 15 דק׳ נעביר את המרק לבלנדר ונטחן עד קבלת מרקם אחיד .

נחזיר לסיר נשלים טעמים ונוסיף אגוז מוסקט ונביא לרתיחה קלה .

בשלב זה נוסיף נערבב בקערה 2 כפות קמח עם מיכל שמנת ונערבב היטב (שלא יהיו גושים)

נשפוך בעדינות את השמנת למרק ונערבב היטב -פעולה זו תסמיך את המרק .

הגשה 

לקראת ההגשה נחמם מחבת עם כף שמן זית ונקפיף קלות את הפטריות שהשארנו בצד(פרוסות דקות)

נעביר את המרק לצלחת הגשה נעטר בפיטריות צרובות ובצל ירוק  נזלף מעל הכל מעט שמן אגוזים 

בתיאבון 

עד כאן אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת