00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

מתכון - קישואים מבושלים

 

 

 

 

נכון שהסופה בעיצומה וכל אתרי האינטרנט מלאים במרקים מסוגים שונים כאוכל האולטימטיבי למזג אויר כזה. נכון שמרק מתאים, אבל צריך לאכול משהו כי כמו שאימי אומרת "מרק זה לא אוכל " ( ממליצה לקרוא את הרשומה שלי בנושא ).....אז הפעם - קישואים.

הרבה אנשים יעקמו את הפרצוף כשמדברים על קישואים.  יש בזה משהו,  כי מדובר בירק די אנמי שאין לו כמעט טעם משלו ובדרך כלל מבשלים עד מוות והוא הופך למסמורטט ואם מערבבים מעט את התבשיל הוא פשוט הופך למחית.

עד

עד שאוכלים את הקישואים שאימי מכינה- מבושלים אך מוצקים עם מעט תבלינים וטעם אגוזי נהדר. היא בוחרת אותם קטנים קטנים "בגודל אצבע " היא אומרת , כל כך קטנים עד שהיא מבשלת אותם בשלמותם. 

אז לא נעביר קורס אוניברסיטאי לבחירת קישואים אבל להשתדל שיהיו קטנים ככל האפשר ובעלי מבנה די אחיד לכל אורכם בלי "הבטן" שיש בדכ' לקישואים כי הגדולים והשמנמנים פשוט מלאים במים, שצבעם ירוק ולא צהבהב והם קשים כמו מלפפון.

הקדמה ארוכה אבל היא ממליצה לשים לב למה שאנחנו קונים ולמה ואיך מבשלים כי הקפדה על הפרטים הקטנים נכונה בהרבה מצבים גם בבישול, ובסופו של לדבר אנחנו אלה שאוכלים....אני מכבדת את מה שאני אוכלת אפילו אם זה קישואים....ואיזה קישואים !!

 

 

 

וזה הולך ככה

תבשיל קישואים של אימא

1/2 קילו קישואים קטנים

1 בצל קצוץ גס

1 עגבניה קלופה

כפית שמן

מלח, פלפל שחור,

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

כפית אבקת מרק עוף.

1/4 כפית סוכר/ממתיק

אופן ההכנה

- לגרד בסכין את קליפת הקישאים ולא לקלף, לחתוך לעיגולים בעובי של כחצי סמ'.

- בסיר רחב לטגן את הבצל עד עד שמשנה את צבעו.

- לחתוך את העגבניה לקוביות

- להוסיף את הירקות והתבלינים לבצל.

-לערבב בעדינות ולנער את הסיר כדי שהקישואים ייתפזרו בגובה אחיד.

- לכסות את הסיר ולהביא לרתיחה כחמש דקות.

- להסיר את המכסה, להוסיף 1/4 כוס מים רותחים, לערבב את התבשיל בעדינות, לנער את הסיר לכסות.

- להביא לרתיחה להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה.

- באמצע לנער בעדינות את הסיר כדי לכסות בנוזל את כל התבשיל.

- להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל מספר דקות ללא מכסה.

- לא לערבב את התבשיל בשום שלב.

 להתענג !!!

 

נקודות:

כפית שמן - 1 נקודה

קישואים, בצל, עגבניה - 0

כפית אבקת מרק עוף - 1/5 נקודה

סה"כ - 11/2 נקודות

שווה לא?

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת