00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

מרק בשר וחומוס עם מח עצם

החורף הגיע בתרועה גדולה אז אין כמו להתנחם עם מרק טוב, בריא והכי טעים שיש!! 

תצטיידו בסיר גדול של 7 ליטר לפחות ויאללה לעבודה!

מצרכים:

קילו וחצי בשר 4 חתוך לקוביות

3-4 עצמות מח

2 כוסות חומוס קפוא (מופשר)

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות

2 שורש סלרי גדולים חתוכים לקוביות גדולות

2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות

3-4 שורשי פטרוזיליה בינוניים חתוכים לפרוסות 

3-4 גזרים בינוניים חתוכים לפרוסות  

5 ענפי סלרי חתוכים לפרוסות

4-5 שיני שום מעוכות

חופן פטרוזיליה

חופן עלי סלרי

3-4 עלי דפנה

5 גרגירי פלפל אנגלי

כף גדושה פפריקה מתוקה

כף חוו`אייג` למרק

כפית מחית ציר בקר או תיבולית אחת של צלי בקר של קנור

חצי כף אבקת מרק עוף

פלפל לבן

מלח לפי טעם

שמן קנולה

אופן ההכנה:

נשטוף ונייבש את קוביות הבשר, נחמם בסיר את שמן קנולה עד שיעלה עשן ונסגור את קוביות הבשר (5-6 קוביות בכל פעם בכדי לא לקרר את השמן) ונוציא לקערה.

עם כף עץ נגרד את שאריות הבשר מתחתית הסיר ונוסיף את הירקות ל-8 דקות כשכל דקה ניתן ערבוב.

נוסיף את החומוס, נערבב ונוסיף ליטר מים רותחים. 

נכניס בכדור מסננת את הפטרוזילה, עלי הסלרי, עלי הדפנה והפלפל אנגלי ונוסיף לסיר.

נוסיף את עצמות המח לתחתית הסיר ואת הבשר עם הנוזלים שלו, נערבב, נוסיף עוד 2 ליטר מים רותחים, נביא לרתיחה, ננמיך להבה וניתן לסיר להתבשל ללא מכסה  כחצי שעה כשמידי פעם מערבבים.

מנקים בעזרת כף את הקצף שהצטבר, מתבלים ומערבבים.

סוגרים מכסה ועל להבה נמוכה נותנים לא להתבשל עוד שעתיים וחצי כשמידי פעם מערבבים, לאחר שעתיים בישול, תפתחו את הסיר, תטעמו ותתקנו תיבול.

שיהיה לכולם חורף בריא!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת