00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

פסטיבל יין: "טועמים זהב"- terravino

 

 

 

 

לא אבוש להודות שלמרות היותי אמא של שלושה ברמנים מקצועיים, (שניים שלי והשלישי חתני.) עדיין אינני יודעת להבדיל בין סוגי יינות ובטח שלא לדרג אותם על סמך טעימה עיוורת. 

אך... אמש בשעת בין הערבים קרה האופיינית לירושלים הנפלאה זכיתי לקחת חלק בסדנת טעימות יין באוירה קסומה, בסיומו של סיור מרתק.

בחסות מרום תקשורת

ואיש הענבים  במתחם התחנה הראשונה. 

 

 

 

  

 

חברת איש הענבים נוסדה על מנת לקדם את תרבות היין בישראל, לסייע להציב סטנדרטים של איכות בתחום ולא פחות חשוב, לסייע למוסדות יין להציע את היינות הטובים ביותר, ולצרכני יין למצוא את היינות המתאימים ביותר עבורם.

באיש הענבים עובדים יחד עם עסקים בתחום היין: יקבים, חנויות יין, מסעדות ובתי מלון. במקביל מעניקה החברה ייעוץ ובהדרכה לעובדים, חברות היי טק, הוצאות ספרים ועוד מגוון חברות ועסקים אשר זקוקים לסיוע בבניית תפריט יין מרשים לאירועים עסקיים. אחד מהחשובים באירועי איש הענבים היא תחרות  terravino 

 

 

TERRAVINOהיא תחרות היין הבינ"ל היחידה המתקיימת בישראל, תחת חסות מלאה של ארגון היין המוביל בעולם: ה – OIV

לדברי מפיק התחרות - חיים גן, איש הענבים: "תחרות היינות הבינלאומית טרהוינו שמה לה כמטרה לקדם את תעשיית היין בתוך ישראל ואת יוקרת תעשיית היין הישראלי בעולם. היינות המשתתפים בתחרות מגיעים מעשרות מדינות שונות, ביניהן המדינות המובילות בתעשיית היין העולמית - אמירה ברורה הטומנת בחובה הכרה כלל עולמית בתעשיית היין הישראלית כמעצמת יין בפני עצמה".

במסגרת התחרות נשפטים מאות יינות מישראל ומרחבי העולם ע"י שופטי יין בכירים מהארץ ומחו"ל, ביניהם כתבי יין, סומליירים, קניינים, ייננים מובילים ומובילי דעת קהל רבים. התחרות הפכה לא מכבר לאירוע היין הבינלאומי החשוב ביותר בישראל ומשמשת בשנים האחרונות כחלון הראווה של יינות ישראל לעולם. בתחרות חשיפה שיווקית ותדמיתית חסרת תקדים.

השנה נערכת התחרות בין התאריכים 9-12 לדצמבר, במלון קראון פלזה בירושלים. טקס הגאלה המסורתי יערך בתום יום התחרות הרביעי בתאריך 12 לדצמבר 2013.

במהלך התחרות מועלה לאתר לייב בלוג על המתרחש בתחרות ובו מסופרים פרטי מידע מעניינים. הסתיים היום הראשון של תחרות "טרה וינו" 2013, לאחר שלושה סבבי טעימה (flights) לא פשוטים. לקראת סיום סבב הטעימה השני, התארחו באולם התחרות למשך דקות אחדות עיתונאי יין, במסגרת סיור עיתונאים מיוחד לרגל התחרות. עם סיום הסבב, שמעו העיתונאים דברים מאת מר יאן ג'ובאן , סגן נשיא ה OIV וראש צוות שיפוט בתחרות ומאת חיים גן,הבעלים של חברת איש הענבים, ממנהלי ומייסדי התחרות. לכבודם של העיתונאים צולמה תמונת שופטים קבוצתית למזכרת.

 

 

 

 

 

את התחרות במלון קראון פלזה ירושלים המארח את התחרות זו השנה השיישת מאז 2006 יחתום ערב קוקטייל. שיתחיל בקבלת פנים, יוענק פרס מפעל חיים, טקס הכרזת הזוכים ומכירה פומבית  שכל הכנסותיה  קודש לעמותת "משאלת לב" - Make-A-Wish Israel. עמותה זו הינה חלק מארגון בינלאומי, שייעודו הגשמת משאלות ליבם של ילדים החולים במחלה מסכנת חיים, בין הגילאים 3-18 (12 בדצמבר).ארוחת הגאלה היוקרתית בניצוחו של שף מלון קראון פלזה ירושלים, גילי בן משה, יחד עם צוותו, שתשלב בישול משובח של מנות בשר ודגים לצד התאמה וחיבור של יינות אדומים ולבנים המתחרים השנה בתחרות כמו גם, זוכים משנים קודמות. (התפריט המלא)

 

 

להלן מתכון אסאדו בתנור מתוך תפריט צלחת-מזלג של ערב הגאלה: באדיבות השף גילי בן משה ומלון קראון פלאזה.

1/2 ק"ג נתח אסאדו [ קשתית] לבקש פשוט מהקצב

1 ראש שום מפורק שיניים בודדות ומקולפות

1 כפית גרגרי חרדל

צרור כוסברה

2 ענפים של טימין טרי

1 כפית דבש תמרים

1 כוס יין האור הגנוז [מתוך המתחרים של שנה שעברה ]

מלח גס

פלפל גרוס

מעט רוטב צ'ילי

אופן ההכנה:

את הבשר יש לסגור במחבת חמה ומעט שמן זית

לאחר מכן יש לקרר את הבשר

ליצור מישרה משאר החומרים המצויינים במתכון ולעשות את נתח הבשר היטב היטב

להניח את הבשר בתוך המישרה כשעתיים בקירור.

לעטוף את הבשר בתבנית ולהכניסו לתנור שחומם מראש, לחום של 180 מעלות לכשעתיים. לאחר הבישול,

יש להוריד את העטיפה ולבשל עוד כמחצית השעה ללא כיסוי לקבלת מרקם קריספי של הבשר. מומלץ להגיש לצד פירה ירקות שורש או פירה רגיל על בסיס חלב  קוקוס.

 

 

 

היינות הזוכים יזכו לחשיפה ראשונה באירוע חדש וייחודי, פסטיבל יין חורפי "טועמים זהב בירושלים" שיתקיים במתחם התחנה הראשונה  בסוף השבוע האחרון של חמשושלים - 19-21/12.13. 
האירוע ראשון מסוגו בישראל, יציע במהלך שלשת ימי הפסטיבל טעימות ממגוון המשקאות שהשתתפו בתחרות וזכו במדליות.

 

טועמים זהב  ועימה  איש הענבים, והתחנה הראשונה בירושלים מזמינים אתכם לאירוע היין של השנה.  שלושה ימים של טעימת יינות מופת, מלווים בחוויה קולינרית ייחודית יחתמו את אירועי חמשושלים, המהווים כבר שנים את אחד מאירועי התרבות והתיירות החשובים בחורף הישראלי, ואת אירועי תחרות היינות הבינלאומית TERRAVINO.


פסטיבל טעימת יינות - זוכי תחרות TerraVino 2013

יום חמישי | 19/12/13 | 18:00-01:00

יום שישי | 20/12/13 | 14:00-01:00

יום שבת | 21/12/13 | 18:00-01:00

 

לרכישת כרטיסים במכירה מוקדמת לחץ/י כאן
100 שקלים לאדם במקום 125 שקלים בקופות 
בין רוכשי הכרטיסים במכירה מוקדמת תוגרל ארוחה זוגית במסעדת מסה מתנת סן פלגרינו ואקווה פנה

במסגרת הפסטיבל ימזגו לטעימה היינות והכהלים הזוכים במדליות זהב וזהב כפול בתחרות TERRAVINO- יינות, מהארץ והעולם, אשר נבחרו מבין מאות היינות שנשלחו לתחרות. להשלמת החוויה הקולינרית יציעו מיטב המסעדות שבתחנה הראשונה מגוון מנות אשר נרקחו במיוחד לפסטיבל. 

 

 

ומה עוד מצפה לכם במתחם התחנה הראשונה? הבאזר הקולינרי.

 

הבאזר הקולינרי שבמתחם התחנה הראשונה בירושלים שתוכנן והוקם על ידי השף ניר צוק משלב מפגש של קולינריה, תרבות וחווית בילוי ייחודית.

 

 

  

 

  

 

 

 

  

 

 

הבזאר הקולינארי הוא שוק מקורה וכשר, דינאמי וחדשני. הבזאר הקולינארי פועל משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הקטנות של הלילה, כאשר כל מבקר במקום יכול ליהנות ממגוון מפתיע ומשובח של תוצרת איכותית שנבחרה בקפידה על ידי צוק עצמו, בדגש על value for money. כ- 12 דוכנים קבועים ומתחלפים מציעים ממיטב התוצרת המקומית – כאשר ניתנת אפשרות או לשבת במקום, או לקחת הביתה. בבזאר תוכלו לפתוח את הבוקר בקפה קלוי במקום, ירקות אורגניים ומאפייה. לחזור לצהריים בפיצריה או פסטה, ולסיים את הלילה בחגיגה, על בירה או כוס יין ומוסיקה טובה. 

 

לא יכולתי לפסוח עליו בכניסה לבזאר הקולינרי...הייתי חייבת לצלם...

 

 

דוכני הבזאר מנוהלים על ידי בעלי מקצוע המצטיינים בתחומם, אותם ברר צוק בקפידה. בבזאר: ירקות אורגניים, מאפיה וקונדיטוריה, חנות דגים, קפה (לשתייה ולרכישת קפה קלוי), תבלינים, ביצים, גבינות, יינות, שוקולדים, פיצה ופסטה, ובר משקאות לילי. אוכל, שתייה, צבע, קניות, בילוי, מוסיקה, והכול תחת קורת גג אחת.

 

והרי לכם סיבה נוספת או בעצם 12 סיבות על שום 12 הדוכנים ועוד שפע בתי קפה ומסעדות כדי לצלצל כבר עכשיו ולרכוש בהנחה כרטיסים לפסטיבל יין  "טועמים זהב" 

 

 

תודה לטל מרום ולצוות ממרום תקשורת, לחיים,נטלי ולגיא מאיש הענבים. להתראות בפסטיבל היין - "טועמים זהב". 

 

 

 

תודה לכם שהגעתם שוב לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי

  שלכם תפו  

  

 

 
 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת