00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

נזיד כפרי לחורף קר

 

 

החורף הפרטי שלי מתחיל כשלמטבח נכנסים בפתאומיות דגנים וקטניות ושאר שכאלה.

 

נזיד כפרי - ירקות וגריסי פנינה

*כל המידות והמשקולות לשיקולכם וטעמכם הפרטי

 

2 בצלים סגולים בינוניים (אחד קצוץ והשני קלוף ושלם)
1-2 גזר גדול - חתוך לקוביות
4 מקלות סלרי כולל עלים - קצוץ דק
2 שיני שום שלמות
מלח ופלפל שחור
קמצוץ סוכר
1.5 כוסות גריסי פנינה -  אחרי השרייה
300 גר' דלעת חתוכה לקוביות
1-2 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות
2 קישואים מקולפים וחתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה מזן דזירה בינוניים חתוכים
מספר פטריות מיובשות (מחנות טבע) - חתוכות
עלה דפנה

שמן לטיגון


 


שוטפים את הפטריות המיובשות ולחתוך לחתיכות. מכסים במים חמים ומניחים לחצי שעה. מניחים גריסי פנינה בקערה ומכסים במים להשרייה בת חצי שעה .

 

בסיר עמוק מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ. להוסיף מלח, פלפל שחור וקמצוץ סוכר. מוסיפים את שאר הירקות  (מלבד הפטריות)  ולטגן/לערבב מספר דקות.
 


 


לסנן את הפטריות ולהוסיף לסיר. 
מוסיפים את הגריסים המסוננים ומכסים במים פלוס 3 כוסות נוספות. 

אפשר להוסיף עוד מים ואפשר גם פחות. תלוי בסמיכות הנזיד אותו אתם רוצים להוציא
מתחת ידכם ☺.  אפשרי להוסיף אטריות דקות לקראת סוף הבישול.

 

 

להוסיף עלה דפנה ולבשל כ 15 דקות . להוציא את עלה הדפנה ולהמשיך לבשל עד שהירקות רכים והגריסים תפחו.


טעים ומחמם.

אלינוער

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת