00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קינוח קרמו שוקולד לבן

 

כשהכנתי את הקינוח הנפלא הזה, התכוונתי בתחילה שהוא יהיה קרמבו!  וכאן בא האבל הגדול...  כאשר הכנסתי אותו לייצוב במקרר (לפני הציפוי בשוקולד) גילו אותו בני הבית, והוא החל להיעלם באופן מיסתורי ביותר ובקצב מהיר באופן עוד יותר מיוחד. surprise לכן בהחלטה זריזה, של מצבי לחץ. החלטתי לוותר על ציפוי השוקולד ורק לגרד מעט שוקולד מריר מעל הקרם. בינינו... מזל שהספקתי לעשות גם את זה, כי עוד לא היה לי קינוח שנעלם יותר מהר מזה.

לצערי התמונות הפעם לא מאוד מחמיאות. אבל בזה אני מאשימה רק את החורף!! (בשום פנים ואופן לא את הצלמת angel). כי כבר אין מספיק אור לצילומים ביתיים והצל לעתים משתלט לי על התמונה. וגם הריצפה קצת עקומה...חחחח אבל עיזבו שטויות הטעם כאן מדבר בעד עצמו....והוא פשוט מדהים!!

 

 

 

 

המצרכים לעוגיות:

  • 1 כוס קורנפלקס (אני השתמשתי ב"פיטנס")

  • 130 גר' אבקת נוגט (ניתן להשיג בחנויות מתמחות באפיה)

  • 130 גר' שוקולד חלב

 

ההכנה:

  1. המיסו את השוקולד בבן מארי (סיר קטן המונח בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים) או במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות.

  2. קווצ'צ'ו בידיים את הקורנפלקס והכניסו אל תוך קערה ביחד עם השוקולד המומס ואבקת הנוגט, וערבבו היטב.

  3. פירסו נייר אפיה בתבנית מרובעת. ושיפכו את התערובת מעל נייר האפיה.

  4. בעזרת הידיים שטחו את התערובת באופן אחיד בתבנית בגובה של כ- 1 ס"מ. והניחו במקרר למשך כחצי שעה.

  5. בעזרת חותכן של עוגיות עגול או כוס קטנה חיתכו לכם עיגולים בגודל הרצוי. (אל תשכחו זו מנה אישית, אז לא יותר מידי גדול)

  6. סדרו יפה את העיגולים שוב מעל נייר אפיה נקי והכניסו בינתיים למקרר.

 

המצרכים לקרם שוקולד לבן:

  • 165 גר' שוקולד לבן

  • 120 מל' שמנת מתוקה

  • ועוד 250 מל' שמנת מתוקה

 

ההכנה:

  1. המיסו בבן מארי את השוקולד הלבן ואת 125 מל' השמנת המתוקה. ערבבו היטב עד להמסה מלאה. כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעתיים לפחות.

  2. הקציפו את השמנת המתוקה הנותרת עד שמתקבל קצף יציב. (לא חזק מידי)

  3. ערבבו יחד, באופן ידני, את שתי המסות לאיחוד והכניסו לשקית זילוף עם צנטר כוכב (בגודל בינוני).

 

הרכבת העוגיות:

  1. זלפו מקרם השוקולד מעל לכל עוגיה בתנועות סיבוביות, כאשר הסיום יהיה בשפיץ קטן כלפי מעלה.

  2. גרדו מעט שוקולד מריר מעל והגישו.

  3. יש לשמור במקרר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ואם נשאר לכם קרם, הנה הצעה נוספת לקינוח מפנק....

 

 קחו את הקרם הנותר ווזלפו אל כוסות קטנות ושקופות. קשטו במעט שוקולד מגורר או הוסיפו תות למעלה והנה לכם קינוח נוסף מהיר וטעים מעשה ידיכם להתפאר... 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת