00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת דובוש וניל

 

את עוגת הדובוש שכבות קרם שוקולד וממרח לוטוס, פרסמתי בבלוג כבר לפני מספר שבועות. אך מאחר וההתלהבות הייתה גדולה, החלטתי להכין אותה שוב. אבל מי, שמכיר אותי הרי יודע שזה לא יכול להיות שוב בדיוק אותו המתכון, וחייב להיות איזשהו שינוי. (אחרת השעמום יקפוץ לביקור לא מנומס)ואת זה אני חייבת למנוע בכל מחיר surprise. לכן הפעם החלטתי להלביש אותה חגיגית, כולה בלבן..... גם כדי קצת לבלבל את השעמום, וגם כי כבר הגיע "סבא סנטה" שמח וחגיגי ועמו בשורות על תחילתה של שנה אזרחית חדשה. ומה יותר חגיגי ואופטימי מעוגה לבנה?!

אז לכל החברים שלי שחוגגים, אני מאחלת לכם שנה אזרחית חדשה וטובה ו  !!

 

ואם אתם לא מהחוגגים, אתם יכולים כמובן גם להכין את העוגה, לכל ארוע חגיגי אחר או לכבוד השבת. והתענוג מובטח!!! indecision 

 

 

 

 

מתאים לתבנית 22 ס"מ

 

המצרכים לעוגת הבסיס:

  • 5 ביצים

  • 1/2 כוס סוכר

  • 100 גר' קמח

  • 30 גר' חמאה מומסת

  • 1 כפית תמצית וניל

 

ההכנה:

  1. הכניסו את הביצים והסוכר אל קערת המיקסר עם בלון ההקצפה, והפעילו במהירות בינונית עד לקבלת עיסה תפוחה ובהירה.

  2. האטו את מהירות המיקסר והוסיפו את הקמח. המשיכו לעבד עד לקבלת מסת בצק רך.

  3. מירחו את תחתית התבנית במעט חמאה ומירחו מעט ממסת הבצק בשכבה דקה (שכבה דקה של כ- 1/2 ס"מ)

  4. הכניסו את לאפיה של כשתיים שלוש דקות בחום של כ- 190 מע' עד לקבלת צבע זהוב. הוציאו את שכבת הבצק בעזרת מרית או סכין חדה והעבירו לתבנית מקומחת מעט, והניחו לצינון.

  5. חיזרו שוב על פעולות אלו עד לסיום מסת הבצק. 

 

קרם המילוי:

  • 250 מל' שמנת מתוקה

  • 1 כוס חלב

  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל

 

* 1 צנצנת ממרח לוטוס (למריחה בין השכבות )

* 80 גר' שוקולד מריר/חלב מגורר לקישוט

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם בלון ההקצפה את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג וניל והקציפו עד לקבלת קרם יציב.

  2. הוציאו את ממרח הלוטוס אל קערה קטנה והכניסו למיקרו ל- 30 שניות, לריכוך, ערבבו היטב והניחו בצד.

 

הרכבת העוגה:

  1. הניחו שכבת בצק ראשונה בתוך תבנית העוגה, מעליה מירחו שכבה דקה ממרח הלוטוס ומעל מירחו כ- 1/3 מקרם השוקולד.

  2. ושוב הניחו שכבת בצק, מעט ממרח לוטוס ו 1/3 מקרם השמנת כך עד לסיום כל השכבות.

  3. קשטו מעל שכבת הקרם האחרונה, במעט שוקולד מגורר.

  4. בשלב זה ניתן להקפיא את העוגה ולהפשיר כשעתיים שלוש לפני ההגשה. 

  5. לאחר ההפשרה יש לשמור את העוגה במקרר.

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת