77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

זיתים שחורים של עמי מזרחי

זיתים שחורים של עמי מזרחי

זיתים שחורים מקיבוץ מחניים

4 ק"ג זיתים שחורים 

1 ק"ג מלח גס

הכנה-

השרייה- בסיר למשך שבוע ימים ,החלפת מים יום יומית.

המלחה- בסיר מתאים הנחת שכבות זיתים ובניהם שכבות מלח גס (3 שבועות ,ריקון מים מדי פעם),

יש להניח משקל של לפחות 10 ק"ג על גבי הזיתים שבסיר(העזרו במשטח מתאים)

שבוע רביעי- לצקת לתוך סיר הזיתים כוס שמן זית ולערבב  (3 ימים),

שטיפה- לשטוף את הזיתים מהמלח (במסננת גדולה )יעיל יותר במים חמים,

איכסון- עיקור צנצנות (ריבה) ומכסים במים חמים.

           מלוי צנצנות והוספת רבע כוס שמן זית (להפוך הלוך וחזור לפיזור טוב של השמן),

הגשה-שמן זית מעט לימון סחוט ,טימין ופלפל "שטה".

ארוחת בוקר מושלמת פרוסת לחם עם אבוקדו וכמה זיתים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת