33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגיות תה מרוקאיות בניחוח תפוז

 

עוגיות... כל בית צריך לפחות צנצנת עוגיות אחת!

כזו שאפשר לפנק את בני הבית, את החברים שמגיעים לקפה או להכין באהבה לחברים 

את הבלוג "קסם של עוגה" מאת יהודית כהן מורחיים אני מאוד אוהבת וגם את העוגיות האלו - זו הפעם הראשונה שהכנתי אותן בעצמי!

אלו "עוגיות פשוטות" עם טעם של ה-

עוגיות שכיף לפתוח איתן את הבוקר והן מעולות בכל עת.

את המתכון המקורי של יהודית לעוגיות התה המרוקאיות תוכלו למצוא כאן!

 

אני החלטתי לשדרג עם גרידה מתפוז אחד ולקשט את חלקן עם ציפוי שוקולד מריר-קפה 

 

מצרכים לעוגיות:

200 גרם חמאה קרה מגוררת

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

2 ביצים

3/4 כוס קוקוס לבן טחון (הפתיתים הקטנים הלבנים, אפשר להחליף בשומשום לבן)

חצי שקית אבקת אפיה (5 גרם)

3 כוסות קמח רגיל +2 כפות נוספות

* אני הוספתי גם גרידת תפוז (מתפוז אחד)

 

 

אופן הכנת העוגיות:

להפעיל תנור אפייה על 170 מעלות ולהכין תבניות עם נייר אפייה.

לנפות את הקמח לקערה גדולה, להוסיף אליה את כל החומרים היבשים.

לטרוף את הביצים (כמו לחביתה) ולהוסיפן לקערה.

ללוש את הבצק עד שמתקבלים פירורים גדולים ואז לאחד את הבצק לריבוע אחד גדול.

 

 

לחלק את הבצק לארבעה (4) חלקים שווים וליצור מכל אחד גליל ארוך.

 

 

לפרוס את הגליל לחתיכות ברוחב סנטימטר אחד (1 ס"מ) ומכל פיסה להכין עוגיה.

 

 

אפשר ליצור עיגולים ולשטח אותם...

 

 

עשיתי זאת עם רבע מהבצק ועיטרתי בעזרת מזלג קטן 

 

 

אפשרות אחרת היא ליצור מכל פיסה גליל קטן (עשיתי זאת עם שלושת רבעי הבצק) – האפשרות השנייה קלה ומהירה יותר למקרה ואין לכם את המכונה המיוחדת.

 

 

למלא תבנית בעוגיות ולאפות 10-15 דקות. 

במידה ויש לכן/ם את המכונה המיוחדת עם פיית המתכת אז אפשר לעקוב אחרי ההנחיות של יהודית.

 

שימו  העוגיות צריכות להזהיב קלות ולא לצאת אפויות יתר על המידה.

 

אם העוגיות נראות לכן בהירות מדיי אפשר להרים אחת בזהירות ולבדוק את החלק התחתון - אם הוא מוזהב אפשר להוציאן. בתנור שאפיתי בו הפעם הספיקו 10 דקות כדי לקבל את המרקם הרצוי לעוגיות, לא לשכוח שלאחר ההתקררות הן מתקשות מעט.

 

 

* לאחר שהעוגיות התקררו החלטתי לקשט חלק מהן בציפוי שוקולד מריר-קפה  אפשרות משמחת! *

 

 

מצרכים לציפוי שוקולד מריר-קפה:

10 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

1 כף גדושה נס קפה גרגירים (או באבקה אם רוצים מרקם חלק)

אפשרויות נוספות לציפוי הן: שבבי אגוזים / שקדים / פיסטוקים / קוקוס.

אם מכינים את העוגיות לילדים אפשר לוותר על הקפה, להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב ולצפות בסוכריות צבעוניות כמו של עוגת יומולדת 

 

 

אופן הכנת ציפוי שוקולד מריר-קפה:

למי שאין כוח להתעסק עם בן מארי surprise אפשרות אחרת היא להמיס בסיר קטן את חמאהלהוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד תוך כדי ערבוב תמידי עם כף עץ, להוסיף גם את הנס קפה, להדליק שנית את הגז ולהמיס למספר דקות בעדינות כדי שהשוקולד לא ישרף.

 

אופן ציפוי העוגיות:

לקחת כל עוגיה ולטבול חצי ממנה ברוטב השוקולד-קפה, ניתן לעשות זאת באמצעות מזלג או כף או פשוט מאוד להעביר את העוגיות על נייר אפייה ולקשט בצורה חופשית עם השוקולד (פסים של שתי וערב).

לתת לציפוי להתקרר באופן מוחלט ולאחסן העוגיות בקופסה.

 

 

לבריאות, בתיאבון ובשורות טובות! 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת