11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כרובית מטוגנת

כרובית מטוגנת

 

כרובית מטוגנת

מקור : מהמטבח ההונגרי

 של אמא

בשינויים קלים שלי

 

חומרים:

ראש כרובית גדול לבן וללא כתמים,  מפורק  לפרחים +  חתיכה מהגבעול

3 ביצים, 

קמח רגיל כ- 1/2 כוס (+-)

לתיבול :

1 כפית שום כתוש, פלפל שחור, מלח שולחן דק,

פירורי לחם מוזהבים מאיכות טובה

פירורי פנקו  יפניים ( לתוספת פריכות),

 

לטיגון:

שמן קנולה 

מחבת עם שוליים גבוהים

להכין על יד:

*מגש מרופד בנייר מגבת, לספיגת עודף השמן.

אופן הכנה:

משרים את פרחי הכרובית במי מלח גס,  ל- 30 דקות לערך, ומודאים שאין אורחים מיותרים, (חול תולעים וכד`)

מסננים מהמים.

מרתיחים מים בסיר עמוק, ומבשלים את הכרובית לדרגת ריכוך חלקי, לא יותר מדי, שלא תתפרק בהמשך.

שופכים את מי הבישול  מסננים את הכרובית, ומצננים היטב, עד כאן אפשר להכין מיום קודם.

מכינים תערובת מביצים פלפל שחור ומלח. מוסיפים קמח  במידת סמיכות דיסתית / סמיכה/דלילה,

יוצקים על פרחי הכרובית, מקפיצים/מערבבים בעדינות, עד לציפוי מלא של כל פרחי הכרובית.

מכינים קערה שטוחה עם תערובת של פירורי לחם ופנקו,

מחממים שמן במחבת עם שוליים גבוהים, על אש בינונית נמוכה,

טובלים בפירורים את פרחי הכרובית שיצופו מכל הכיוונים,

ומטגנים בשמן החם עד להזהבה, הופכים מדי פעם, מקפידים לא לשרוף, ושומרים שהאש לא תהיה גבוהה מדי.

מוציאים על מגש מרופד בנייר סופג לספיחת השמן.

מכניסים  פרחי כרובית חדשים, אם חסר שמן מוסיפים  במהלך הטיגון, אחרת נחרך ולא טעים.

 

 

 

הכרובית מפורקת לפרחים 

 

 

 

פרחי הכרובית מושרים במי מלח 

 

 

 

פרחי הכרובית מבושלים במים מומלחים לריכוך חלקי 

 

 

 

בלילת הביצים , לשפוך על פרחי הכרובית המבושלים ומצוננים

 

להקפיץ/לערבב בעדינות לציפוי מלא של הכרוביות

 

לטבול בפירורי לחם ופנקו

 

 

לטגן עד הזהבה מכל הכיוונים, בשמן החם

 

 

 להוציא על נייר סופג לספיחת עודף השמן

 

*הכי טעים סמוך להכנה.

**אם מכינים מראש מחממים ללא כיסוי  ב- 170מעלות באובן טוסטר או  בתנור אפיה.

 

 

 להשגת פריכות נוספת:

למטה בפירורי לחם מוזהבים + פירורי פנקו יפניים

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת