00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לביבות בטטה ברוטב שמנת

 

 

לביבות בטטה:

 

 

קערית הרוטב מוגשת לצד הלביבות

 

עדינות וטעימות מאוד,  וקלות להכנה, הרוטב שמלוה אותן מוסיף המון

הכרנו אותן בחג החנוכה האחרון ונאמץ אותן גם בהמשך.

אהבנו !!!

 

 

חומרים  ללביבות בטטה:

1 ק"ג בטטות מבושלות וקלופות,

  1/2 - 1 כף רוטב סויה משובח,

3/4 כוס קמח  רגיל (אם דליל אפשר להוסיף),

1/2 כפית מלח שולחן דק,

קורט (על קצה הכפית) פלפל שחור טחון טרי,

חמאה לטיגון ,

 אופן הכנה:

מבשלים את הבטטות (אפשר מיום קודם)עד ריכוך (בודקים עם מזלג או קיסם)מסננים מהמים ומצננים,

מקלפים את הבטטות, ומועכים בממחה ידני של פירה. מוסיפים סויה,

מוסיפים תבלינים  וקמח, מערבבים תוך מעיכה עם הממחה הידני עד קבלת תערובת אחידה

צרים בידיים לביבות קטנות ומשטחים אותן אך מעט.   עובדים עם ידיים מקומחות, מקל מאוד על ליבוב הלביבות, העיסה כמו התוצאה מאוד עדינה,

מחממים מחבת עם חתיכת חמאה על מחבת טפלון שטוחה (של בלינצ`ס), כשהחמאה נמסה, ומכסה את כל המחבת, בשיכבה דקה, שמים את הלביבות עם רווחים ביניהן ומטגנים עד הזהבה קלה,

מוציאים לכלי שטוח  עם נייר סופג, לספיגת השמן .

מגישים חם, שמים מעט רוטב שמנת .

 הכנת רוטב שמנת:

1שמנת חמוצה ,

שתי כפות מיונז,

מלח, פלפל שחור טרי,

עירית חתוכה דק דק על קרש חיתוך,

מערבבים כל החומרים ביחד מעבירים לקערית רוטב להגשה לצד הלביבות.

 

 

 

הבטטות מבושלות ומתקלפות בקלות גם למחרת 

 

 

מועכים את הבטטות עם ממחה ידני (של פירה ) 

 

 מוסיפים תבלינים, קמח  ועירית קצוצה דק.

מועכים הכל יחד לתערובת חלקה. 

 

 

ממיסים מעט חמאה, במחבת טפלון שטוחה

 

 מלבבים עם ידיים מקומחות, לביבות קטנות ומטגנים

 

כל הלביבות על תבנית מרופדת נייר סופג לספיחת השמן,

לביבות הבטטה הכתמתמות ביניהן.

וכן, זה משמין...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת