00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לביבות קישואים ברוטב יוגורט

לביבות קישואים

 אהבנו

 מתאימות לחנוכה, לארוחות חלביות, ולכל השנה

חומרים: 

6-7 קישואים שטופים ומגורריםגס

1 בצל מגורר,

1/2 כוס קמח רגיל,

3 ביצים,

2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה,

1 כף עלי נענע קצוצים,

50 גר` גבינת קשקוואל מגוררת,

לתיבול: מלח פלפלשחור טחון טרי

שמן קנולה לטיגון,

 

לרוטב:

מתחילים מהכנת הרוטב.

1 מיכל יוגורט עיזים שהוא סמיך יותר / או יוגורט רגיל מעורבב עם גביע שמנת חמוצה/ או שני גביעי יוגורט.

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון, (להתחיל עם מעט, ולהוסיף בסוף, למידת החמיצות הרצויה)

1כף שמן זית,

 1 בצל ירוק קצוץ,

1 כף שמיר קצוץ,

 5 צנוניות טריות שטופות ופרוסותת דק, עם הקליפה,

לתיבול מלח ופלפל שחור טחון טרי.

 מערבבים את כל חומרי הרוטב ומעבירים לכלי הגשה,

מניחים לצד מגש הלביבות החמות.

 

אופן הכנה:,

מגררים את הקישואים והבצל וסוחטים היטב, מנקזים את הנוזלים,

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב,

מחממים שמן במחבת, מלבבים בעזרת כף, ומטגנים  משני הצדדים עד לגוון זהוב, מוציאים לצלחת שטוחה מרופדת בנייר סופג.

מגישים לצד הרוטב.

 

 

 

 

 מגררים את הקישואים והבצל על פומפיה גסה,

 וסוחטים היטב בידיים,

 

 

מוסיפים את הקמח

 

מערבבים במעבד מזון ביצים, נענע ופטרוזיליה,  ומוסיפים לתערובת הקישואים

 

 

 

מוסיפים את הקשקוואל המגורר 

 

 

 נוטלים מהעיסה כמות של כף בכל פעם ומחליקים למחבת + השמן החם,

מטגנים על אש בינונית/נמוכה, עד הזהבה. הלביבה מתיצבת מהר וקל להפוך אותה.

 

לביבות קישואים, מיטגנות לצד לביבות הבטטה

 

כל הלביבות על תבנית מרופדת בנייר סופג, לספיגת השמן. אחר כך מניחים על נייר סופג חדש

 

                  

 

*אם נשאר רוטב מכסים את הקערית בניילון נצמד ושומרים במקרר להגשה הבאה.

**אם נותרו לביבות, שומרים בכלי מכוסה במקרר, ומחממים למחרת באובן טוסטר או בתנור אפיה , בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מבלי לכסות, בחום של 170 מעלות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת