88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סופגניות כמו פעם

סופגניות כמו פעם

 

סופגניות כמו פעם 

 

 

החנוכיות השנה היו מרהיבות במיוחד, למעלה החנוכיה המדהימה  של מאיה, אוטוטו בת שש.

הוסיפו לזה בני משפחה אהובים, נרות דולקים, סופגניות ולביבות משובחות,

כשברקע מתנגנים להם שירי חנוכה, המוכרים לכל והילדים מחויכים, שמחים, רוקדים ושרים,

מי צריך יותר...

 

 

כך נראית סופגניה טובה, אורירית וקלה

 

חג החנוכה הזה היה משופע בנכדים, שמתים על טקס הדלקת הנרות,  ועוד יותר על מגש סופגיות חמות, מפודרות היטב באבקת סוכר, כשכל אחד יכול להוסיף את המילוי האהוב עליו. מי ממרח שוקולד, ומי ריבת תות שדה חלקה.

המתכון הזה מאפשר הכנת הבצק בצהריים, ללכת לנוח בזמן שהוא תופח, ולרדד לקרוץ ולהתפיח כשקמים. לא נשאר למחר,  לא מקפיאים, וטוב שכך, אוכלים  כמעט הכל באותו ערב.  סופגניה ביתית, יש לה טעם אחר, ולא משנה מה יגידו כל אלה שקונים את המוכנות בסופרים ובקונדיטוריות, גם הם נשארים בחיים מסתבר, אבל  אני אוכלת רק את הביתיות שלי, מהדרת כל ערב, ונהנית. דיאטה מחרכך. 

*מתכון מצוין ומדויק, המבוסס על הסופגניות  של חן שוקרון, התפרסם בחוברת על השולחן לקראת החנוכה.

שיניתי מעט אחרי ניסיון ראשון, ומהפעם השניה השביע את רצוני אף יותר. (במקור 1/4 כוס סוכר וכף שמרים ) אנו אוהבים טיפה יותר מתוק, ויותר תפוח.

יוצאות כ- 22- 25 סופגניות, תלוי בקוטר הכוס איתה קורצים אותן,  אפשר גם לגלגל  חתיכות מהבצק בידיים, לכדורים בגודל הרצוי,  ורצוי בגודל ביצה קטנה מקסימום, כי  הן תופחות.  

הצלחה מובטחת!!!

 

 

           

 

 

 

חומרים:

3+1/2 כוסות קמח רגיל,

1/3 כוס סוכר,

 1+1/3 כף שמרים יבשים, או  כ- 3/4 קוביה (של 50 גר`)טריים, או לחים, שווה ערך בכמות,

1 כוס חלב פושר,

 50 גר` חמאה רכה חתוכה לקוביות,

קליפה מגוררת מחצי לימון,

1 כפית תמצית וניל איכותית,

 1 ביצה שלמה,

2 כפות ברנדי,

1/2 כפית מלח שולחן דק,

 

לטיגון עמוק:

2 בקבוקים, (שני ליטרים סה"כ),  שמן קנולה לטיגון עמוק,

סיר טיגון עם שוליים גבוהים,

לבזיקה בסוף, אבקת סוכר,

למילית קלאסית: ריבת תות חלקה, מזרק עם פיית זילוף ארוכה וחדה.

 

 

אופן הכנה:

וקודם כל הערה: אם משתמשים בשמרים טריים מערבבים עם חצי כוס חלב, 1 כף סוכר, ושתי כפות קמח מהכמות הכללית, מניחים לעיסה לתסוס, כ- 20 דקות, תלוי בטמפרטורה השוררת בחדר. 

שמרים יבשים מערבבים ישירות עם הקמח, וכך גם שמרים לחים. יש לשים לב להבדל, במיוחד אלה ביננו, שאינן  בעלות ניסיון.

בכל מקרה, את המלח מוסיפים לקראת סוף הלישה, כדי שלא יבוא במגע ישיר עם השמרים, כיון שהמלח, כידוע, פשוט הורג אותם, במילה הכי פשוטה, והבצק לא יתפח.

 

בקערת המיקסר מכניסים קמח  סוכר ושמרים יבשים, ומגררים דק קליפת לימון, מערבבים בזרוע S  של המיקסר ,

  בינתיים, שמים בכוס/או צלוחית, ביצה שלמה, תמצית וניל וקוניאק, מוסיפים לקמח תוך כדי לישה, ואט אט מוסיפים את החלב הפושר וממשיכים לערבל, מנקים את דפנות הקערה לודא ערבוב מירבי של כל המרכיבים, 

בסוף, מוסיפים את המלח, מערבבים הכל כ- חמש דקות. מתקבל בצק רך ודביק אל דאגה, הכל מסתדר בסוף.

בקערה נפרדת שמים מעט שמן קנולה, משמנים עם היד את הקערה, מעבירים אליה את הבצק מקערת המיקסר,  מקמחים מעט את הידיים, מגרדים עם האצבעות היטב את הקערה,, ומגלגלים את הבצק הדביק מעט , כך שפני הבצק כולו יצופו בשמן, (מונע התיבשות בזמן התפיחה), עוטפים את הקערה, בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה לפחות שעתים /שעתיים וחצי, להכפלת נפח.

מתקבל בצק מאוד רך ונעים לעבודה. זה הזמן ללכת לנוח לפני ההמשך...

אחרי שעתיים וחצי לערך, מחלקים את הבצק שתפח לשני כדורים, עובדים על משטח מקומח קלות, מרדדים לעובי אצבע לערך, קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר הרצוי,  ששוליה מקומחים, מסדרים על תבנית גדולה ומקומחת קלות, או על שיש מקומח.

מכסים במגבות מטבח, ל 20-30 דקות,

מחממים את השמן, לדרגה של טרום רתיחה. בודקים עם פרוסת גזר. אם נוצרות בועות שמן סביב הגזר והוא מתחיל להזהיב, סימן שהשמן  חם דיו.

לוקחים  בצק  סופגניה, ושמים עם החלק העליון כלפי מטה. היא אמורה לצוף ולתפוח,  מניחים כך כחמש שש סופגניות  בכל מחזור טיגון, ( אצלי היה מקום לשמונה), עם רווח ביניהן, שיהיה להן מקום להתעגל כהלכה. בעזרת כף מסננת עם ידית ארוכה, הופכים כשהצד התחתון תפוח וזהוב, לא חום ושרוף, ומטגנים את הצד השני באותו אופן. כשזהוב, מוציאים על מגש מרופד בנייר סופג,

ממשיכים כך עם כל כמות הבצק.

 כשמתקרר, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות רבה!!!

 בעזרת כף, ממלאים מזרק עוגות עם פיה ארוכה ומחודדת, בריבת תות חלקה.

מחדירים את קצה הפיה לצד הסופגניה, ומזריקים ריבה. מקשטים עם נטיפי ריבה גם מלמעלה. ומלקקים את האצבעות

יאמי.

אבל גם משמין רצח, ראו הוזהרתם.

 

 

הבצק תפוח בקערה, מוכן לעיבוד

 

 

עיגולי הבצק על תבנית מקומחת - מוכנים להתפחה של כ-עשרים דקות

 

 

טיגון משני הצדדים, לגוון זהוב

 

 

 

 

 

 

כל אחד ממלא במה שהוא רוצה, בשבילי ריבה בבקשה.

 

 

 

 

 

מתכון טוב שוה לשמור

 

יאמי...

 

 

 

 

 

החנוכיה היפיפיה, מעשה ידיה של כרמל להתפאר.

 

נרותי הזעירים,

מה רבו הסיפורים,

...על מלחמת אור,

על מלחמת דרור.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת