00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 30

אז הנה חלף לו שבוע עמוס באירועים והשבת כבר בפתח

סוף סוף החורף הגיע (כך נראה בכל אופן )

אז קבלו השבת ארוחה חמה כזו שתחמם אתכם ואת האהובים שלכם

המתכונים עבור 6 סועדים

אז מה נכין השבת

מרק ירקות כפרי מלא בקיטניות ובשר

קציצות עוף עם זיתים מבושלים ברוטב אש

תבשיל ירוק -אפונה כרפס וארטישוק ברוטב לימונים

אז קדימה חממו מחבתות מתחילים

מרק ירקות בנוסח כפרי

החומרים

1 יח` גזר

1 יח` תפו"א

1 יח` קישוא

1/2 כוס פרחי כרובית

1 כוס עשבי תיבול קצוצים-סלרי,שמיר ,פטרוזליה 

500 גר` בשר בקר (צוואר/גרונות הודו) חתוכים לקוביות

1 קופסא עגבניות מרוסקות

3 שיניי שום קצוצות

1/2 כוס שעועית לבנה מבושלת

2 כפות גריסים

2 כפות עדשים אדומות

מלח פלפל

3 כפות שמן זית .

ענף טימין

אופן ההכנה

ראשית נשטוף את הבשר ונתחיל לבשל אותו במים קרים(כך הטעמים יהיו חזקים יותר)

נחתוך את הירקות לקוביות קטנות (פרט לפרחי הכרובית אותם נשאיר בשלמותם)

במקביל נחמם בסיר רחב 2 כפות שמן זית ונטגן קלות את הירקות (פעולה זו "תשחרר את כל השמנים הארומטיים מהירקות)

נתבל במלח פלפל ונניח בצד.

במחבת קטנה נחמם כף שמן זית ונוסיף את השום הקצוץ נזהיב מעט (שלא ישרף יהיה טעם מר) נוסיף העגבניות המרוסקות נתבל בענף תימין .

לאחר כ-45 דק` לערך שהבשר רתח נוסיף לסיר את הירקות ואת העגבניות המרוסקות נבשל כ-20 דק` ובשלב זה נוסיף את הקיטניות ונבשל כ-15 דק` נוספות

לקראת ההגשה נשלים טעם נוסיף את עשבי התיבול הטריים וזרזיף שמן זית ונגיש .

המלצה להגשה

לחתוך קוביות מלחם לבן לתבל בכף שמן זית מלח גס טימין ולאפות בתנור כ 10 דק` (קרוטונים)

בתיאבון .

קציצות עוף לצד זיתים מבושלים ורוטב אש .

החומרים לקציצות

1 ק"ג חזה עוף טחון

צרור פטרוזליה

מלח פלפל לבן

כפית ראס אל חנות

כף אריסה מתוקה

3 כפות שמן זית

1 קופסא זיתים מגולענים

3 כפות רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

1/2 לימון

5 שיניי שום קצוצות

2 כפות שמן זית

כף שאטה (חריף-ניתן להפחית)

2-3 כוסות נוזל /מים

אופן הכנה

ראשית נסנן ונשטוף את הזיתים ,לאחר מכן נרתיח את הזיתים בסיר רחב עם המון מים וחצי לימון .

נביא לרתיחה נסנן ונחזור על פעולה זו פעמיים (כך הטעם המר של הזייתים יתפוגג) .

בסיום נסנן ונשטוף במים קרים ונניח בצד.

את הבשר הטחון נעביר לקערה נתבל נוסיף את השמן ועשבי התיבול נערבב היטב וניצור קציצות קטנות.

נחמם מחבת טפלון עם כף שמן זית ונצרוב את הקציצות קלות (ניתן לוותר על שלב זה אך אני ממליץ בסיום מתקבל מרקם מיוחד).

בסיום נשים את הקציצות על נייר סופג.

חיבור המנה .

בסיר רחב ושטוח נחמם 3 כפות שמן זית ונזהיב קלות את השום נוסיף נוסיף את רסק העגבניות ונטגן (עד שצבע הרסק יהיה ממש כהה)

בשלב זה נוסיף את הנוזל/מים נתבל במלח שאטה ופפריקה מתוקה ונוסיף את הזיתים ,נביא לרתיחה קלה ונסדר את הקציצות

בצורה סיבובית נבשל כ-20 דק` על אש נמוכה ובתיאבון .

אזהרה (חחח) המון לחם המנה דורשת .

תבשיל ירוק ברוטב לימון.

החומרים

500 ג` אפונה ירוקה (קפואה)

4 גבעולי סלרי חתוכים באורך 5 ס"מ

7-8 תחתיות ארטישוק (משומר/עדיף טרי)

1/2 כוס עליי סלרי קצוצים

1 כף לימון כבוש

1 כף אריסה

מיץ מלימון שלם

1 בצל בינוני

2 כפות שמן זית .

טיפ חשוב: בכדיי לשמור על הצבע הירוק גם בסיום המנה זמן הבישול צריך להיות קצר והירקות אמוריים להיות פריכים.

אופן ההכנה

נחמם בסיר רחב  שמן זית ונטגן קלות את הבצל ,נוסיף את הסלרי,תחתיות הארטישוק (חצאיים) ונטגן קלות .

בשלב זה נוסיף את הלימון הכבוש,האריסה ונתבל במלח פלפל נוסיף 2 כוסוות נוזל/מים ונביא לרתיחה ונבשל כ 10 דק`

בשלב זה נוסיף את האפונה ומיץ הלימון ונבשל לעוד -5 דק` למיזוג טעמים .

לקראת ההגשה נעטר בעליי סלרי קצוצים ונסחט לימון טרי מעל .

מומלץ להגיש לצד אורז לבן .

במידה ורוצים ניתן להוסיף שוקיי עוף לתבשיל אך זמן הבישול יתארך (35 דק` נוספות לפחות)

בתיאבון .

עד כאן אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת