66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

גונדי חומוס

אז דינוש שעובדת איתי לימדה אותי גם את הגונדי חומוס .זהו תבשיל של העדה הפרסית שאוכלים אותו ביום שישי בצהריים.את האמת אין לי מושג איך אפשר לאכול בצהריים את הגונדי ולאכול בערב את ארוחת ליל שבת :P :P קציצה אחת וקשה לזוזזז. אבל מהההה ?? טעיםםםם ובזכות החומוס הקלוי. יאלהההה בואו נתחיל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

החומרים הנדרשים :

חצי קילו חומוס קלוי במחבת ללא שמן ומושרה ל 12 שעות לפחות .

חצי קילו חזה עוף טחון.

צרור פיטרוזיליה / חצי צרור פיטרוזיליה וחצי צרור כוסברה קצוצים דק./ לבחירה /גם שמיר הולך למי שאוהב.

פלפל שחור - מלח- מעט כמון -חופן שמן.

למרק :

כרעיים של עוף רצוי שוקיים (לפי מספר הסועדים)

גזר

קישוא

תפוח אדמה

דלעת

בצל

כוס עדשים ירוקים.

מלח - פלפל שחור

א` מרק מעט

כורכום 

כמון 

כמיות של תיבול אני לא נותנת כל אחד וטעמו האישי.

אופן ההכנה 

לבדוק את החומוס. ולקלות במחבת ללא שמן תוך כדי עירבוב תמידי עד שהוא מקבל צבע שחום (בכלל לא נורא אם יוצאים כמה שזופים יותר מידי. (שחורים) זה נותן טעם של מדורה לקציצות.

לאחר הקליה יש להשרות את החומוס לילה במקרר במים.

למוחורת טוחנים את החומוס במטחנת בשר + הפיטרוזיליה / כוסברה.

בקערה גדולה  לשים את חזה העוף הטחון +החומוס הטחון והירק.

מוסיפים תיבול ואת השמן ולשים היטב עד קבלת מסה אחידה.

יוצרים קציצות בגודל הרצוי .שמים בצד .

ומתחילים בהכנת המרק :

בסיר שטוח ועמוק שמים מים.

מוסיפים את העדשים הירוקים והירקות החתוכים.

מוסיפים את העוף והתבלינים מבשלים כרבע שעה.

מוסיפים את הקציצות צמודות אחת לשנייה.וממשיכים לבשל עוד כ45 דקות.

במשך הבישול לבדוק שנשארו נוזלים ואפשרי להוסיף מים רותחים. כמובן לטעום תיבול.

הנה לכם צלחת של תבשיל משביע וטעים. עד שלא תכינו לא תבינו כמה הגונדי הזה טעיםםםםם.

תנסו ותראו. הנה לכם לטעימה עוד צלחת מלאה ;)  

אם לא שבעתם;)

 

יוצאת כמות מכובדת של קציצות שאפשר להקפיא ולבשל בפעם הבאה שתתבקש כנראה במהרה.

בהצלחה שלכם מכל ה 

טובה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת