00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ממן

קוד חופשי

הבלוג של ממן

מה בן-אדם צריך?" הכריזה יום אחד, אחרי הכפית הראשונה של המנה האחרונה. "לא הרבה: משהו מתוק לאכול, וסיפור לספר, וזמן ומקום, וגלדיולות באגרטל, ושני חברים, ושני ראשי הרים, על האחד לעמוד ועל השני להביט. ושתי עיניים לבדוק בהן את השמיים ולחכות."  - מאיר שלו מתוך יונה ונער.

קוד חופשי

פלפל ממולא

שלום חברים!

לא, לא. אנחנו נעשה את זה שוב, מהתחלה- אתם נכנסים לבלוג של ממן, וצורחים (ולא מעניין אותי מה שמחה השכנה תחשוב...) : "יאאא!!!"

"ממן פרסמה פוסט חדש וטעים, איך התגעגענו!!!"

סבבה? יאללה  קדימה.


שלום חברים!

דייי נו, אתם מביכים אותי. די תפסיקו. גם אני ממש התגעגעתי.

ובגלל שאתם כאלה חמודים, ונורא נורא הייתי חסרה לכם בחודשיים האלה, ויש לכם מזל שהקור הנוראי הזה לא מאפשר לאצבעות שלי להקליד סיפור ארוך (כי יש לנו מלא להשלים, אבל נעשה זאת בפעם אחרת...) ספיישל בשבילכם- המתכון לפלפל ממולא של סבתא שלי:

מרכיבים:

8-10 פלפלים (גמבות) בינוניים

למילוי:

2 כוסות אורז

1/2 קילו בשר טחון

מלח פלפל

רסק עגבניות

 

לרוטב:

מים

רסק עגבניות

מיץ מלימון אחד

8 שיני שום כתושות

שמן

מלח, פלפל

נענע יבשה


אופן ההכנה:

1. בסיר שמים  2 כוסות אורז, שוטפים ומסננים.

2. מוסיפים כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, ו-3 כפות גדושות רסק עגבניות ומערבבים.

3. מוסיפים 1/2 קילו בשר טחון ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

4. לפלפלים (שקודם לכן הורדנו להם את הכתר, ניקינו מגרעינים ושטפנו) מכניסים את התערובת, וממלאים כ3/4 מתכולתם.

5. מסדרים את הפלפלים עומדים בסיר, ומעל שופכים את הרוטב- בקערה מערבבים:

200 ג` רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות), מוסיפים מים, כפית וחצי מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ו-6 כפות שמן. עוד  מוסיפים: 8 שיני שום כתושות ומיץ מלימון אחד. טועמים ומתקנים תיבול. יש לשים לב שהרוטב מכסה כ-2/3 מגובה הפלפלים- ובהתאם לכך כמות המים. מעל לכל מפזרים נענע יבשה.

6. מביאים לרתיחה בין 10-15 דק`, ולאחר מכן על אש קטנה 30 דק`, או עד שהאורז מוכן.

תערובת המילוי:



כאן מילאנו את הפלפלים:


ועכשיו שופכים את הרוטב מעל:



בתיאבון לכם:


 

אם אהבתם את הפוסט הזה,  יותר מאשמח ללייק, ואם אתם ממש ממש מתעקשים.... אז גם שיתוף.

אם אתם רוצים להמשיך ולעקוב אחרי "הבלוג של ממן", הכנסו לחלון בצד שמאל של "נשארים מעודכנים", והצטרפו דרך האימייל או דרך המסר, וכך תקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם פוסט חדש. גאוני לא? :)

מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק - "הבלוג של ממן". :-)

 

מאחלת לכם סוף שבוע חמים וטעים :-)

אוהבת, ממן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל 22maman אלא אם צויין אחרת