00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

עמוק-עמוק בשמן

הינה מה טוב ומה נעים... רק שמן רואים בעיניים :-)

אחזור על דבריי משנה שעברה: "מזל שחנוכה חוגגים רק פעם בשנה"! ובשבילי זה נכון בכמה וכמה רמות שכן אני מאוד נהנית מבצק מטוגן על צורותיו וסוגיו לרוב. בשבילי הסופגניה הטעימה ביותר היא חתיכת בצק מטוגן נטולת מילוי וחסרת ציפוי. כן, הבצק הפשוט ששחה במעמקי השמן הרותח ובמיוחד כזה שנמשה לפני רגעים ספורים מהתופת זה-זה ה-דבר הטעים ביותר(גיסתי מכינה זלביה פשוט חלומית!!)! למזלי אני לא סובלת מעודף משקל(בינתייייים!),הרציונל שלי עובד די חזק והצרבת גם היא עומדת על המשמר ככה שבימי חנוכה אני לא עוברת לדיאטת שמן ולא מתפתה לקנות סופגניות בכל מאפיה הנקראת בדרכי אבל אם וכאשר מתחשק לי אני לא סופרת קלוריות. ועכשיו שנתגלה שגם ג'וניור ירש ממני חיבה יתרה לבצקים מטוגנים שנינו באמת חוגגים.
מחר כנראה אכין סופגניות מיני ע"פ מתכון של סטפן לייק( וזה בעצם יהיה הנסיון הראשון שלי עם סופגניות אמיתיות) ועד היום כבר הספקנו להשתולל עם פונצ'יקי של נטי(כדורוני בצק מהמטבח הרוסי), אמפנדס (אולי עוד אפרט בקרוב) וגם דונאטס מהממים שהכנו לראשונה בשנה שעברה. בשורה התחתונה מתכונים טובים ומשמינים לא חסר ואם בכל זאת בא לכם לגוון קצת אני מרכזת כאן את כל ה"מזיקים" ששחו עמוק-עמוק בשמן עד עצם היום הזה.

 

תיהנו!

 

 כמה מתכונים של לביבות, גם אפויות

 לביבות שמרים אולדיי, מהמטבח הרוסי

 לביבות גבינה טבורוז'ניקי, מהמטבח הרוסי

  פירשקי ופונצ'יקי,מהמטבח הרוסי

סופגניות הולנדיות מהירות

ספינג' מרוקאי

 טבעות בצל, עוגיות חַבוֹרסט ודונאטס מדהימים

 דונטס מושלמים

 

לא בטוחה עם פנקייקס נחשבים ללביבות, אוסיף ליתר ביטחון
 מחבתיות יוגורט של "פנינת המטבח"

 פנקייקס מקמח אורז (ללא גלוטן)

 פנקייקס בננה עם קמח מלא

 פנקייקס ע"ב יוגורט עיזים

 

בנוסף, אני רוצה להמליץ על מתכון מעולה של נטי המקסימה שניסינו לא מזמן- פונצ'יקי ממכרים לחלוטין שנראים בערך כך-


 

בהצלחה ובתיאבון!

 

שבוע טוב וחג שמח לכולם!



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת