00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Pastaghetti

מאפי שמרים - מתוק וגם מלוח על פי Valentina Zurkan

לאחרונה אני נתקלת לא מעט ברשת בשם Valentina Zurkan, אז הלכתי וחקרתי על שום מה ולמה. מתברר שהגברת הרוסיה המוכשרת, היא אלופה בעיצוב בצקי שמרים,  לא תאמינו מה שהיא עושה בבצקים, הנה, תוכלו לראות פה  ופה  וישר זה הזכיר לי את השיר הבלתי נשכח  ששר אריק איינשטיין אללה ירחמוהו, מכופף הבננות ("אני צריך לומר לכם, כמעט חטפתי שוק, כשרק שמעתי מה שהוא עושה לארטישוק....")

האמת היא שקצת נכבשתי בעיצובי הבצק של Valentina Zurkan, כמה דימיון צריך כדי לשחק ככה עם בצקי שמרים. מאוד מצא חן בעיניי.

מאפה שמרים מלוח עם פסטו

לבצק:
500 גר` קמח (רצוי קמח לחם, לא הכרחי)
1 כף שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן זית
1/2 כפית סוכר
300 מ"ל מים קרים

ללוש את כל החומרים לבצק אחיד במשך 10 דקות. ליצור כדור מהבצק, למרוח אותו מעט בשמן זית, להניח בקערה ולכסות. להניח להתפחה עד להכפלת הנפח.
לאחר שהבצק תפח, להוציא אויר בעזרת אגרוף. לקמח קלות משטח עבודה ולחלק את הבצק לארבע חלקים שווים. 
כל חלק לרדד לעלה בעובי כ-1/3 ס"מ או מעט יותר ובעזרת צלחת או פלטה עגולה אחרת, לסמן ולחתוך עיגול מדוייק. כך לרדד, לסמן  ולחתוך את כל החלקים.
לעבוד על נייר אפיה, כך קל יותר להעביר את המאפה לתבנית. 
על נייר האפיה להניח את העלה הראשון ולמרוח פסטו או כל ממרח אחר שיעלה על דעתם, להניח מעליו את העלה השני וכן הלאה.
להתחיל ליצור חתכים עמוקים בעזרת סכין חדה (לוודא שהחתכים מגיעים עד למטה, דרך כל ארבעת השכבות, רק כך ניתן לבצק חיתוכים וקיפולים).
שחתכנו וקיפלנו לפי הבנתנו (אפשר לעקוב אחר הקישורים שצרפתי). למשוך בעדינות את נייר האפיה ועליו המאפה לתבנית אפיה.
לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות כ-30 דקות.

בכיוון השעון:

הכנת פסטו
צרור בזיליקום, רק העלים
2 כפות גדושות צנובר
2-3 שיני שום גדולות קלופות
כ-30 גר` גבינת פרמג`אנו
1/2 כפית מלח
כ-1/3 כוס שמן זית או יותר, לפי צורך (המרקם צריך להיות משחתי שמן)

לעבד הכל במעבד מזון, עד לקבלת מרקם משחה.

מאפה מוכן לאפיה (אך לא אפוי, המאפה האפוי נאכל לפני שזכיתי לצלם;))

ויש גם מתוק - מאפה שמרים מבצק שמרים דפוף (אפשר להכין מכל בצק שמרים מתוק שאוהבים)

מתכון
450 גר` קמח לבן רגיל
7 גר` שמרים יבשים (למי שמתעקש - 20 גר` שמרים טריים)
חצי כפית מלח
60 גר` סוכר
260 מ"ל חלב חמים
15 גר` חמאה בטמפ` החדר חתוכה לקוביות

לעיבוד בתוך הבצק
150 גר` חמאה קרה או שהוצאה זה מכבר מהמקרר

למריחה:
1 ביצה + 1 כף חלב - לערבב 

הכנה
בקערית קטנה שמים את השמרים, כפית סוכר (מתוך הכמות הכוללת) ושתי כפות חלב (מתוך הכמות הכוללת), מערבבים ושמים בצד ל-10 דקות.
בקערת המיקסר שמים את הקמח, מפזרים לתוכו את המלח והסוכר. מעל מפזרים את קוביות החמאה. יוצרים גומה בקמח ושמים בתוכה את השמרים המותססים. מתחילים ללוש בוו לישה, במהירות הנמוכה ביותר תוך כדי הוספת החלב החמים. לשים כ-4-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח ואף יותר (בחורף - כשעה וחצי).
לאחר שהבצק תפח, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה מלבני גדול בעובי מעט פחות מ- 1 ס"מ.
חותכים את החמאה (150 גר`) לפרוסות מלבניות בעובי כ-1/2 ס"מ ומסדרים אותה באמצע מלבן הבצק (סידור כזה שיכסה את כל אמצע מלבן הבצק).
מניחים את צד ימין על הבצק על החמאה ומעליו מניחים את צד שמאל של הבצק (קיפול מעטפה). מרדדים מעט את מעטפת הבצק שנוצרה. מניחים על משטח ישר (כמו מגש או לוח חיתוך), עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
לאחר חצי שעה, מרדדים עוד מעט את מלבן הבצק, מקפלים את מלבן הבצק שוב קיפול מעטפה (ימין לאמצע, שמאל מעל הימין), מניחים על משטח ישר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
כך עוד פעמיים, סה"כ ארבע קיפולים.
לאחר מכן הבצק מוכן לשימוש.

כדי ליצור מאפים מעניינים - לרדד את הבצק לעלה דק, כמו במאפה המלוח, לחתוך שני עיגולים, להניח אחד על השני, למרוח נוטלה או כל ממרח מתוק אחר שאוהבים ולחתוך לפי הבנתכם (ולפי הקישורים שצירפתי קודם).
את כל העסק יש להכין על נייר אפיה כדי שיהיה קל להעביר לתבנית. פשוט מושכים את הנייר לתבנית והמאפה מועבר ללא כל נזק ושינוי צורה.

איזה כיף זה לשחק בבצק! 

ולפני סיום, משום שאני כל כך מתגעגעת - Bravo alla Lancia

ובברכת רק דברים טובים,

מגי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

81 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל MAGIG אלא אם צויין אחרת