00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת גלידה גבינה וג'וי

 

 

בשבוע שעבר קיבלתי משלוח מהודר מלא במעדני ג'וי החדשים מבית שטראוס, מכל הסוגים והטעמים.... (תאמינו לי המקרר שלי כבר מזמן לא זוכר joy כזה cheeky ).
אני אמנם לא אוכלת כל כך הרבה מעדנים (לפחות לא בבת אחת indecision) אבל בני הצעיר, שבדיוק תכנן את מסיבת יום ההולדת שלו, מאוד שמח על המשלוח שהגיע. וכבר סימן את הטריטוריה במקרר המיועדת עבור המסיבה. ואני חשבתי לעצמי ... איזה כייף, פחות הכנות מבחינתי.( ועל זה נאמר - לחיי ההנאות הקטנות שלנו surprise )

 

                                        

 

הנאות קטנות זה אמנם נהדר, אבל צריך גם הנאה גדולה יותר. משהו שיספק לי גם אתגר בהכנה וגם הנאה גדולה מהתוצאה.  ואז התחלתי בהרהורים עצמיים... מה עוד אפשר להכין מהמעדנים האלו, רגע לפני שהם נטרפים. וככה בעודי חושבת. החלטתי דבר ראשון, להסתיר בצד שני מעדנים בטעם שוקולד עם חתיכות תות שמאוד קרצו לי. ועוד שני מעדני שוקולד מריר עם שבבי שוקולד בהם השתמשתי להכנת עוגת יום ההולדת של בני. אבל על זה אספר לכם בפעם אחרת.  
והפעם התאים לי מאוד הכוון של עוגת גלידה המורכבת מגבינה לבנה ומעדני ג'וי. כי מי החליט שגלידה אוכלים רק בקיץ?????? והרי ידוע שגלידה יודעת לעשות את העבודה הכי טוב כשמדובר בהנאות גדולות!! 

 

והנה מה שיצא....

 

 

 

 

 

מתאים לתבנית עגולה בגודל 20 -22 ס"מ

 

המצרכים:

  • לבסיס העוגה ושכבת האמצע:

  • 1 חב' עוגיות בישקוטים

  • 1 כפית נס קפה

  • 1/2 כוס מים רותחים

  • 1 כף ברנדי (לא חייבים)

 

למוס הגבינה:

  • 500 גר' גבינה לבנה

  • 250 מל' שמנת מתוקה

  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

  • 2 מעדני שוקולד תות " ג'וי" של שטראוס

  • 1/3 כוס סוכר לבן ( אם אתם אוהבים יותר מתוק אתם יכולים להוסיף סוכר)

 

לגנאש השוקולד:

  • 100 גר' שוקולד מריר

  • 100 מל' שמנת מתוקה

 

 

ההכנה:

  1. הקציפו את השמנת המתוקה ביחד עם האינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.

  2. בקערה נפרדת ערבבו יחד את הגבינה, הסוכר ומעדני הג'וי.

  3. ערבבו בתנועות קיפול את מסת הגבינה ביחד עם הקצף עד לקבלת קרם הומוגני.(טעמו את הקרם וודאו שהוא מספיק מתוק לכם. במידה ולא זה הזמן להוסיף מעט סוכר)

  4. המיסו את הנס קפה במים הרותחים והוסיפו את הברנדי.

  5. טיבלו את העוגיות בנס קפה וסדרו בתחתית התבנית. שיפכו מעל מחצית מכמות הקרם ויישרו בעזרת מרית.

  6. טיבלו שוב עוגיות בנס קפה וסדרו מעל שכבת הקרם, הוסיפו את יתרת הקרם ויישרו יפה.

  7. הכניסו להקפאה לפחות ל- 3 שעות.

  8. הביאו את השמנת המתוקה לידי רתיחה, שיפכו אותה מעל השוקולד. המתינו דקה וערבבו היטב עד להמסה מלאה.

  9. שיפכו את גנאש השוקולד מעל העוגה, כאשר היא עוד קפואה.

  10. את העוגה יש להגיש חצי קפואה.

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת