00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

כרובית שלמה אפויה

 

יש מתכונים שאפילו לא נעים לי לקרוא להם מתכונים... וכזה הוא ה"מתכון" להכנת כרובית אפויה. את הרעיון ואופן ההכנה הספציפי הזה מצאתי בבלוג "בצק אלים". ורק מהתמונות שם ומההסברים ידעתי שאני חייבת זר כזה אצלי על שולחן השבת. בערב שבת הכנתי אותה... סליחה בצהרי שישי הכנתי אותה. (עד לארוחה היא כבר לא הייתה). היא פשוט נטרפה בדרך.... אבל תמונה נשארה וגם בקשה מכל בני הבית שזו תהייה מנה קבועה על שוחלן השבת.

ובמקרה זה אני באמת חייבת לציין שלא כגודל ההשקעה גודל ההצלחה surprise כי ההשקעה בהכנה כאן היא אפסית, אבל גודל ההנאה מהטעם הוא ענק!!! 
אז אם בא לכם להרשים ולקבל מחמאות, בלי לעבוד קשה. בואו יחד איתי ושימו לב להוראות ההכנה כי הן כל כך קצרות וקלות שזה ממש מצחיק.

 

 

 

 

 

המצרכים הדרושים:

  • כרובית שלמה

  • 2-3 כפות שמן זית

  • פלפל טרי גרוס

  • מלח

 

תהליך ההכנה:

 

  1. תחילה מלאו סיר גדול במים, הכניסו את הכרובית כאשר היא על הראש (כלומר העלים למעלה) והביאו לרתיחה.

  2. לאחר שהמים רותחים הוסיפו 1 כפית מלח, ערבבו מעט והניחו לכרובית להתבשל כרבע שעה. עד שהיא מתרככת אבל לא יותר מידי. (כדי שלא תתפרק)

  3. הוציאו את הכרובית מהמים והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  4. מירחו או יותר נכון, זלפו מעט שמן זית על כל פרחי הכרובית, ופזרו בנדיבות, פלפל שחור טרי גרוס ומלח.

  5. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 250-300 מעלות עד שהכרובית משחימה טוב טוב. (עד שהעלים בגזע הכרובית נהיים שרופים)

 

  

 

ועכשיו נשאר רק לזלול....

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת