00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיולים בטבע

שוק האיכרים באנסינו

28/11/2013

המצחיק הוא שהשוק ממוקם ממש במרחק יריקה מבייתי והפעם היחידה שביקרתי בו היתה לפני שנים רבות כשהוא רק החל לפעול. כשביקרתי בו אז אני זוכר שהוא היה כל כך קטן, רק כמה אוהלים ובהם ירקות במחירים גבוהים בהרבה מאלה שבמרקט. זו היתה למעשה הסיבה שלא מצאתי לנכון לבקר בו, ככלות הכל מדוע עלי לשלם פי שניים על פאונד אחד של עגבניות כשבמרקט הוא עולה חצי מהמחיר הנדרש כאן. וכך עברו להם כמה שנים טובות כשבכל יום אני חולף על פניו מבלי להעצר לידו אפילו לשנייה.

בשבוע שעבר ביקר אצלנו יענקלה, בן הדוד של אשתי וביום ראשון כשאני השתתפתי בהייק השבועי שלי באזור מאליבו הוא ביקר יחד עם אשתי בשוק האיכרים כאן וחזר הביתה עם שלל ירקות גדול, ביניהם ירקות בצורות שונות ובשלל צבעים. כשחזרתי הביתה הופתעתי מהשלל הזה ובו במקום החלטתי שכאן אני מבלה ביום ראשון בשבוע שאחריו.

ביום ראשון השכמתי קום וחשבתי לתומי שבעקבות השעה המוקדמת לא יהיה דוחף וצפיפות אולם טעיתי טעות מרה. השוק הזה נפתח כבר בשמונה בבוקר ועוד לפני כן מגרש החנייה הסמוך מלא עד אפס מקום. למזלי מישהוא יצא בדיוק כשהגענו וכך לא ניצרכתי לחפש מקום חנייה, הוא ממש חיכה לנו.

ממש הופתעתי מגודלו של השוק הזה בהשוואה לפעם האחרונה בה ביקרתי בו. נוספו כאן דוכנים רבים וגם הסחורה גדלה בהתאם. שפע של ירקות ופירות ככל שהעין תהיה מסוגלת לראות קידם את פנינו והיקשה עלינו להחליט היכן לעצור קודם ליד העגבניות או ליד המלפפונים. פתאום ראיתי ירקות ופרחים משונים שאף פעם לא ראיתי קודם לכן. לא הספקתי לעמוד שם יותר מכמה דקות כשמצאתי את עצמי שלושה דוכנים משם ניצב לפני שולחן ועליו סידורי דלעות מיניאטוריות לקישוט, ממש קרנבל צבעוני. אשתי נאלצה להחזיק בי שלא אברח שוב לאיזה דוכן אחר וכך החילותי לעבור אט אט מדוכן לדוכן בצורה מסודרת ומאורגנת יותר, ממש מודה לה שאם לא כן בוודאי הייתי מפספס מספר מוצגים נהדרים.

 

הקליקו על התמונות להגדלה

מבט על הכניסה לשוק ההומה מאדם. הופתעתי לראות תנועה כה גדולה בשעת בוקר כה מוקדמת. בפעם האחרונה שביקרתי כאן בקושי ראיתי שניים וחצי איש והבוקר נוכחתי לשמחתי עד כמה השוק הזה התפתח והתקדם, ממש משמח.

 

דוכני המכירה מאורגנים בצורה נפלאה ומסודרת, אין דוחף והשילוט מצביע על העובדה שהמזון כאן מאה אחוז אורגאני. זה לבד מושך אנשים רבים לקנות את המוצרים הללו מתוך ידע שהם קונים סחורה נקייה מכימיקלים וטרייה ממש מהשדה. מה שהזכיר לי את השוק בפתח תקוה אליו היתה הסחורה מגיעה יום יום טרייה והיישר מהשדה דרך תנובה.

 

הצמח הראשון בו נתקלתי נראה כענפי הרדוף הנחלים ועליהם תלויים כדורי ירק שעירים. צורתם המיוחדת עוררה מאד את סקרנותי. מיששתי אותם מעט ונוכחתי שהם מאד רכים וחלולים ואם אלחץ אותם יתר על המידה אמעך אותם. שאלתי את המוכרת מה הצמח הזה ונעניתי שהוא צמח דקורטיבי הנקרא "Hairy Balls" והוא משמש לקישוט ודקורצייה. עלי לומר שהצמח בהחלט נראה מעניין ומעולם לא ראיתי אחד כזה. עליו דומים מאד לעלי הרדוף הנחלים אלא שבמקום הפרחים הרגילים מופיעים כאן כדורים שעירים וחלולים, ממש מעניין.

 

מעט הלאה משם ראיתי מן צמח שנראה כפרי בעל אצבעות רבות ובצורה משונה. לא הייתי בטוח אם זה פרי או ירק ולא רק אני הסתקרנתי ממראהו. המוכר הסביר לנו שהוא נקרא: "Buddha Hand" והוא משמש למאכל וקישוט. יש לו ריח מיוחד דומה מאד ללימון.  "מה?" שאלתי את עצמי כלא מאמין, "הצמח הזה שנראה כתמנון בעל כמה זרועות הינו פרי?" נעניתי בחיוב ועלי להודות שלמדתי משהוא חדש לגמרי שעד היום בחלום הכי פרוע שלי לא הייתי משער לעצמי שזה פרי כה ריחני שיכול לשמש גם לבישול.

 

את הפרי הזה אין צורך להציג, כולנו מכירים את ה"אנונה" עוד מהארץ והוא נראה ממש טוב על הדוכן כאן רק שחמש דולר ליחידה נראה לי מעט מוגזם. נהניתי מאד ממראהו והנחתי לו לנוח על משכבו בשלום.

 

הלאה משם נתקלתי בדוכן פרחים ועליו מה שנראה כדלעות מיניאטוריות על ענפים יבשים שעשו עלי רושם יותר של דקורצייה מאשר מזון. המוכרת הנחמדה הסבירה לי באדיבות רבה שאלה למעשה "Ornamental Eggplant". "מה" שאלתי באופן די מופתע "הם ניראים בדיוק כמו דלעות מיניאטוריות. "כן" ענתה לי המוכרת, הם גם מכונים "Pumpkin on a Stick" זה רק מלמד אותי כמה זמו נעדרתי משוק האיכרים ועד כמה דברים משתנים מידי יום ביומו.

 

המשכתי הלאה והגעתי לדוכן הכרוביות. כאן חיכה לי קרנבל צבעוני שלם של כרוביות בצבעים שונים, ואני לתומי חשבתי שהן קיימות רק בצבע ירקרק אן לבן. כרובית בצבע כתום או סגול נראתה לי כלקוחה מאיזה סרט דמיוני או נצבעה בצבעי מאכל על מנת למשוך את העין. צבטתי את עצמי על מנת להיווכח שמה שרואות עיני זו המציאות העכשווית ונוכחתי שהיעדרותי מהשוק הזה השאירה אותי בפיגור רב בכל מה שקשור להתפתחותו של שוק הירקות כיום. אין ספק שאצטרך לעבוד על כך ולבקר כאן יותר משום שהכל מתפתח בקצב מהיר ומאומה לא נשאר במקומו.

 

קצת הלאה משם על אחד הדוכנים ראיתי צרורות של מה שנראה כצנוניות לבנות וארוכות, מראיהן המגרה גרם לי לרצות לקחת אחד ולאכול אולם למזלי לא עשיתי זאת וניצלתי משריפה בפה. הרוכל הסביר לי שהירק הזה נקרא "Icicle Radish" והוא מאד חריף. אף פעם לא ניתקלתי בצנוניות הללו מה ששוב מוכיח לי את בורותי בעניין. ג'ייקוב שנוהג לצפות בתוכניות בישול בטלוויזיה אמר לי שהוא ראה את השף הנודע ראמזי מכין מהירק הזה מטעמים. אני לא ידעתי איך לאכול אותו ולכן לא ניסיתי אפילו.

 

משם עברתי לדוכן העגבניות שלמרות שהיו שם כמה דוכנים כאלה משך את עיני באוסף הצבעוני שנח שם. עגבניות בצבעים וצורות שונות משכו את עיני והרגשתי את טריותם ישר ממבט ראשון. אני גם מגדל עגבניות בגינתי אז החלטתי הפעם להינות ממראם הנהדר.

 

את דוכני הדלעות כמובן שלא יכותי לפספס עקב צבעיהן הנהדרים. לא רק דלעות דקורטיביות היו שם, ואת דלעות האיי-קורן אני מכיר מעצם השימוש בהן להכנת מרק טעים ונפלא שג'ייקוב מכין לנו מידי פעם בפעם.

 

ערימת הסלק על הדוכן השכן גרמו לי להיעצר לידן ולהינות ממראיהן הטרי והקורץ. ירק זה נמצא דרך קבע בתפריטי ואינו יורד משולחני. אני מאד אוהב אותו מבושל וכמובן מאד נהנה מהבורשט שמוכן ממנו.

 

עוד ירק נפלא שנמצא על שולחננו לעיתים די קרובות, ארטישוק טרי. לבבות ארטישוק הן מעדן נפלא אותו אנחנו נוהגים לאכול לעיתים די קרובות ואין מקום יותר טוב לקנות אותו מאשר כאן בשוק האיכרים שלנו שמספק לנו אותו טרי היישר מהשדה.

 

כרוביות ירוקות אותן נוהגת אשתי לבשל במיץ עגבניות, רק ממראן הטרי נפתח לי התיאבון והייתי חייב לזוז משם לפני שהייתי בולע כמה.

 

ואחרון אחרון חביב השארתי את תפוחי האדמה שכיכבו כאן בגדלים שונים וצבעים מרהיבים. אני מסתכל עליהם ומרגיש את טעמן הערב בפי, איזה יופי של תפוחי אדמה.

 

 

 

 

השוק הזה ממש השתנה והתפתח ללא הכר, המחירים אמנם עדיין גבוהים ממחירי המרקט הממוצע אולם אם אקח בחשבון את טריותה של הסחורה ואיכותה האורגאנית אז קיימת הצדקה למחירי הסחורה שאמנם מעט יותר גבוהים אולם גם איכותם גבוהה יותר. מרכיב נוסף שנותן עדיפות לשוק על פני המרקט היא הצבעוניות והאוירה במקום הפתוח הזה בו קיימת הנאה מרובה לא רק מהסחורה אלא גם מהמבחר הענק וממראה הירקות והפירות המיוחדים שאינם נמכרים במרקט, זו לבד כבר הצגה בפני עצמה. בטוחני שאהפוך למבקר קבוע כאן מעצם העובדה שבכל שבוע מגיעים לכאן מוצגים חדשים תלוי כמובן בעונה ואשמח מאד לשתפכם בחוויות משוק האיכרים הזה.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אבי דרורי אלא אם צויין אחרת