33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

דונאטס וסופגניות ריבה בלי גלוטן

דונאטס וסופגניות ריבה בלי גלוטן

אז באמת שיש לא מעט מתכוני סופגניות ודונאטס ללא גלוטן, אבל מרביתם עם קמח שקדים ואני מנסה לעבוד עם קמח קוקוס (פחות אומגה 6 בשבילנו) .

לקח לי קצת זמן לחפש אבל ראיתי מתכון חמוד .  

כאן יש מתכון לדונאטס דלעת ולסופגניות עם ריבה כבר  העליתי לא מזמן .  

(אם רוצים שהסופגניות עם הריבה יצאו לבנות יותר - אפשר להשתמש בדבש במקום סילאן ולפזר ליופי למעלה מעט קמח קוקוס במקום אבקת סוכר)

 

- - - - - - - - -

דונאטס דלעת

6 תמרים מגולענים

1/2 כוס דלעת מאודה מעוכה

1/4 כוס שמן קוקוס

4 ביצים

4 כפות קמח קוקוס

1/2 כף קינמון

קורט אגוז מוסקט, ציפורן, ג`ינג`ר טחון

1/2 כפית סודה לשתיה

- - - - - -

לזיגוג מלמעלה : 

זיגוג חמאה - 3 כפות חמאה, 2 כפות מייפל אמיתי, כפית תמצית ווניל : להמיס ולערבב היטב. 

זיגוג קוקוס - 1/3 כוס חמאת קוקוס, 2 כפות מייפל אמיתי, כפית תמצית ווניל : להמיס ולערבב היטב. 

זיגוג שוקולד - 100 גר` שוקולד מריר מומס עם כף שמן קוקוס. 

הנה זיגוג החמאה שאני עשיתי  : 

 

    

 

 

 

 

לערבב את כל המצרכים של הדונאטס במעבד מזון לפי הסדר. אני הזלפתי עם מזלף את הבלילה לתוך העיגולים של התבנית. לאפות בתבנית דונאטס למשך כ- 20 דקות עד שמזהיב בחום 180 מעלות. לחכות שיתקרר לחלוטין ולחלץ. להכניס למקרר למשך כרבע שעה שיתקרר היטב. בינתיים להכין את הזיגוג שמתחשק. להוציא את הדונאטס מהמקרר, לטבול צד אחד בזיגוג ולייבש על נייר אפיה במקרר להתקשות . 

יצאו לי 8 דונאטס, ועוד 3 מאפינס שהכנתי כמו מאפינסופגניה. שמתי במאפינס עד גובה מחצית את הבלילה, ואז חצי כפית ריבה ואז עוד מהבלילה ודופקים קצת על השיש להתפזרות כמו שצריך. 

    

   

והתוצאה הטעימה למדיי (!) : 

    

 

                           

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת