00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כבד עוף-תבשיל

כבד עוף מטוגן עם הרבה בצל מטוגן, בתיבול של פלפל שחור ומעט מלח גס בסוף,הוא כבר טעים.

הפעם רציתי לשנות ולגוון. יצא מוצלח,

מלאו צלחות, והחלטתי לפרסם. לא הספקתי לצלם, כי פשוט הופתעתי מהחיסול הממוקד.

אז תתכבדו:

 

תבשיל כבד עוף:

500 - 600  גר` כבדי עוף נקיים מגידים ומחולקים ל -שני חלקים,

 2 בצלים יבשים, פרוסים דק, לחצאי טבעות,

כוס גרגרי חומוס מבושלים, (אפשר משימורים - לי היו מוכנים במקפיא)

ו פלפל אדום  חתוך לרצועות דקות וארוכות,

3 שיני שום שלמות,

1 קופסה שימורי  פטריות שמפיניון קטנות, שלמות/  או חצי קופסה פטריות פרוסות/ או  סלסלה פטריות טריות  .

1 כוס יין אדום מתוק (לקידוש),

אבקת מרק,

פלפל שחור,

שמן קנולה לטיגון.

אופן הכנה:

 משרים את הכבדים במים כדי כיסוי, בערך ל 30 דקות, מסננים היטב מהמים כ- 15 דקות,( להקפיץ מדי פעם במסננת).

במחבת גדולה, לצקת שמן קנולה לטיגון, לחמם ולהוסיף את פרוסות הבצל לשמן החם.

לטגן ולערבב מדי פעם עד לגוון זהוב.

להוסיף את רצועות הפלפל האדום, לערבב מדי פעם ולהמשיך עד שהפלפל מתרכך מעט.

להוסיף את שיני השום.

להוסיף את גרגרי החומוס המבושלים. לערבב, לבשל כ- 10 דקות.

להוסיף את הפטריות לערבב ולבשל יחד כחמש דקות.

להוסיף את הכבדים החצויים והמסוננים. לערבב קלות, לבשל רק עד שהכבד מאבד את צבעו הדמי. אך לא יותר מדי, (שלא יתיבש),

להוסיף אבקת מרק  כדי תיבול בלבד, פלפל ומלח לערבב, להוסיף את היין. להמשיך לבשל יחד עד שהכבד מוכן.

אם יש צורך להוסיף חצי כוס מים רותחים לערבב ולתקן תיבול. אם יש צורך להוסיף מלח, רק,  ממש בסוף.

*עד הוספת הכבד אפשר להכין הכל מראש, גם מיום קודם.

**הכבד במיטבו סמוך להכנתו ועל כן מוטב להוסיפו למחבת סמוך להגשה.

***הצעה  להגשה: כף גדושה תבשיל כבד עוף, בתוספת פירה טרי וסלט ירקות רענן.

***גרגרי חומוס - מדי פעם אני מבשלת אותם, מתבלת בפלפל כמון ומלח ומגישה .

ובאותה הזדמנות מפרישה חלק, ללא תיבול,  בקופסאות קטנות ומקפיאה. זה משמש כתוספת לכל מיני מאכלים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת