33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

כבר המון זמן שלא הכנתי לנו אסאדו טעים ומפנק....

הלכנו לגינה השכונתית לקטוף רוזמרין, ועכשיו זה בתנור. 

מתחת לבשר יש 3 בטטות, 2 תפוחי אדמה, בצל חתוך ו- 2 ראשי שום. 

מה עוד ? 

אנחנו ממשיכים לתוּר אחר מתכון לכבד בקר שישאיר לנו טעם חביב בפה. חברה אתמול הציעה לי לעשות כבד קצוץ, והנה התוצאות : 

כבד בקר קצוץ

500 גר` כבד בקר

2 בצלים קצוצים דק

4 ענפי טימין

2 כפות סילאן

1 לימון סחוט

כמון

פפריקה

מלח גס

משרים למשך 3 שעות את הכבדים עם מיץ הלימון ותבלינים . 

במחבת גדולה מטגנים בשמן קוקוס את הבצלים הקצוצים עם כמון, פפריקה ותבלינים נוספים שמתחשק עד שמשחימים.

מוציאים את הכבדים מהמרינדה, קוצצים דק עם סכין ומכניסים לתוך המחבת יחד עם הבצלים. מוסיפים את הסילאן והטימין וממשיכים לבשל כמה דקות עד שהנתחים מוורידים, ומסירים מהאש. זהירות לא לבשל יותר מדי.

יש לנו גם סלט צנוניות, גזר ופטרוזיליה 

7-8 צנוניות

רבע צרור פטרוזיליה

2 גזרים מגורדים

שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

חצי לימון סחוט

מלח,פלפל

את הגזרים לגרד עבה בפומפיה, את הצנוניות לפרוס ואת הפטרוזיליה לקצוץ דק. להוסיף את השמן, הלימון והחומץ וגם את התבלינים ולערבב. להשהות לשעתיים עד שמגישים לספיגת טעמים . 

 

 

מה עוד הכנתי היום ? 

רכשתי ממרח זרעי חמניות. מאוד מזכיר בטעם בוטנים, אבל בלי כל הלחות והדברים הלא טובים שיש לבוטנים להציע. 

אמנם יש בזרעי חמניות לא מעט אומגה 6 (שכידוע לא הכי בריאה לנו), אבל פעם בעשר שנים זה בסדר :-)

זוכרים את כיפות הבוטנים

אז הנה הגרסה נטולת הבוטנים אך הטעימה לא פחות : 

לשוקולד

70 גרם מסת קקאו

70 גרם חמאת קקאו

2 כפות סירופ מייפל אמיתי

לשכבת החמניות

3 כפות ממרח זרעי חמניות

1 כף סירופ מייפל אמיתי

1 כף גדושה שמן קוקוס

במיקרו לחמם את המסה+חמאת הקקאו למשך 2 דקות (עוצרים כל 40 שניות לערבב קצת וכדי שלא יישרף). להוסיף את המייפל ולערבב היטב. למזוג לתבנית פרלינים/סיליקון עד 1/2 הגובה. להכניס למקפיא. 

בינתיים מכינים את שכבת החמניות. מערבבים הכל, אפשר לחמם 20 שניות במיקרו לערבוב טוב עם שמן הקוקוס. 

אחרי שהשוקולד קופא, מוציאים את התבנית, מוזגים את שכבת החמניות בעזרת כפית מעל לכל פרלין, נותנים דפיקה קלה על השיש כדי שיהיה פיזור טוב ומחזירים להקפאה. אחרי כשעה מוציאים את התבנית, מחלצים ושומרים במקרר או במקפיא עד שאוכלים. 

לי נשאר עוד שוקולד (הכנתי כמות גדולה בכוונה) שלתוכו גירדתי קליפת תפוז, והכנתי עוד שוקולד תפוזים שיהיה לנו במקרר כשבא משהו טעים ומזין או סתם לארוחת בוקר ליד הגרנולה/הבננות. 

 

שבת שלום :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת