11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ירקות בתנור

 

 

 

 

ירקות אפויים בתנור כתוספת למנה עיקרית.

 

 

מנה צבעונית יפה וטעימה,

חומרים:

6 תפוחי אדמה אדומים, אחידים בגודלם מבושלים בקליפתם, (אפשר  ואף רצוי מיום קודם), ללא מלח.

4 פלפלים בצבעים שונים, אדום, ירוק כתום צהוב,

4 עגבניות פרוסות דק או חצאי עגבניות שרי,

ראש  שום מפורק,

2 בצלים סגולים חתוכים לשמיניות,

 1 בצל גדול לבן חתוך לשמיניות,

1 בטטה בקליפתה, ( לא מבושלת), פרוסה דק מאוד על מנדולינה

1/2 לימון  מיץ,

לתיבול:

פלפל שחור גרוס,

מלח גס,

שמן זית,

 

הכנה:

לחמם תנור ל 180-200מעלות,

בקערה גדולה ורחבה

לפרוס את תפוחי האדמה בעובי 1ס"מ ,

לחתוך את הפלפלים לרצועות,

 לפרוס העגבניות לרבעים ולפרוסות דקות,

לפזר את שיני השום, להוסיף את שמיניות הבצלים,

להוסיף את ]פרוסות הבטטה,

לתבל  בפלפל גרוס, מלח גס מיץ לימון ושמן זית,

להקפיץ את כל הירקות בקערה כך שיצופו בשמן.

 

 

 

לקחת תבנית תנור עם שוליים.

לצקת את כל הירקות לתבנית, להזליף עוד שמן זית מעל, ולתנור.

לערבב אחת ל- 20 דקות, שכל הירקות יצלו ויאפו בצורה שוה, ועד שהם מתחילים לקבל צבע צרוב ויפה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת