00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

עוגת קלמנטינות ופיסטוק

 

 

 

 

 

 

הבקר כאשר ראיתי את סלסילת הקלמנטות עמוסה ידעתי שהקטנות עמוסות המיץ הן אופציה נפלאה לעוגת השבת שלי. האמת שבא לי לגוון את עוגות השוקולד שאפיתי לאחרונה ולכן "הלכתי " הפעם על הלבן. חיפשתי מתכון ספציפי לעוגת קלמנטינות ומצאתי אותו אצל ניקי הנפלאה.  המתכון המקורי נמצא כאן ואילו את העוגה שלי אפיתי בטוייסט אישי וטעמה השתבח לדעת כולם. 

 

המקסר בשעת פעולה

 

 

החומרים: 

 

4 ביצים

כוס וחצי סוכר

כוס מיץ קלמנטינות טרי

2 ורבע כוסות קמח תופח

3/4 כוס שמן

2 שקיות סוכר וניל

גרדת לימון טרי

קורט מלח

100 גרם פיסטוק חלבי שבור

סיר פלא.

 

 

 

הקצפתי לתערובת סמיכה את הביצים מבלי שהפרדתי חלבונים וחלמונים על מהירות גבוהה למשך 8 דקות הוספתי בהדרגה את הסוכר ושקיות סוכר הוניל.

הורדתי את מהירות המערבל והוספתי בהדרגה את כל יתרת המרכיבים (למעט הפיסטוק השבור*) ערבלתי עד שנתקבלה עיסה חלקה.

שמנתי את סיר הפלא בתרסיס שמן קנולה. פוררתי על תחתית הסיר את הפיסטוק השבור. יצקתי את  העיסה מעל. הכנסתי לאפיה (בתנור שחממתי מראש) למשך 40-45 דקות בחום של  180 מעלות .

 

 

ציננתי את העוגה והפכתי אותה כך ששברי הפיסטוק יעטרו אותה מעל במקום אבקת סוכר או קרם. 

 

 

הקפה שלי כבר מוכן... 

 

 

 

בתאבון

 

 

 

 

תודה לכם שהגעתם שוב לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי

  שלכם תפו  

  

 

 
 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת