00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

סופגניות אפויות

04/12/2013
 
אמנם חנוכה הוא חג השמן, נס וכל זה, אבל אפשר להנות גם עם סופגניות לא מטוגנות, אלא אפויות. הסופגניות לא מאוד מתוקות, אז מי שאוהב מתוק מוזמן להוסיף עוד סוכר, או להגדיל את כמות הריבה. 

חומרים (ל- 16 סופגניות):

2.5 כוסות קמח תופח (350 גר`,  חבילה קטנה של קמח תופח אוסם).
1 כף שמרים
ביצה אחת
3 כפות סוכר
3/4 כוס מים
קליפת לימון מגוררת

כף שמן

ציפויים: 
אבקת סוכר, 1/2 כפית ריבה, 1/2 כפית ריבת חלב, 
לציפוי שוקולד ושקדים
1 כף קקאו
2 כפות חלב
2 כפות סוכר
1 כף שקדים קצוצים

הכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים יחד, להוסיף את המים וגרידת הלימון.
ללוש היטב עד שנוצר בצק אחיד, ולהניח אותו בקערה. 
לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקום חמים למשך שעה. 

ללוש שוב, לרדד בעזרת מערוך, ולקרוץ בעזרת כוס 16 עיגולים. 

להניח את העיגולים בתבנית שעליה נייר אפיה, במרחק של 2 ס"מ לפחות זה מזה. 

להתפיח שוב במשך שעה נוספת. 

לחמם את התנור ל- 190 מעלות. 

למרוח את העיגולים התפוחים במעט שמן ולאפות 10 דק׳בתנור שחומם מראש. 

לפדר באבקת סוכר ולהניח חצי כפית ריבה מעל לכל סופגניה. 

להכנת רוטב שוקולד:

מערבבים את החומרים בסיר קטן ומחממים עד שהקקאו והסוכר מתאחדים עם החלב לכדי קרם. 

טובלים את החלק העליון של הסופגניה בקרם וזורים מעל שקדים קצוצים. 

לסופגניות בריאות יותר אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח כוסמין + 1 כפית אבקת אפיה, את הביצה ב - 1/3 כוס רסק תפוחים ואת הסוכר בסוכר חום.

חנוכה שמח!

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת