00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לביבות

 

 

 

 

אתמול הייתי בסדנא מיוחדת של מועדון הלקוחות המשפיעים של שופרסל לכבוד חג החנוכה, שנערכה במקום מקסים הנקרא "מבשלים חוויה" בראשון לציון. מחוץ לעובדה שפגשתי שם הרבה חברות נהדרות וגם הכרתי כמה חדשות (נהדרות לא פחות). המקום היה מאוד יפה ומרווח ותרם רבות לאווירה הטובה. חוצמזה כל המוצרים המגוונים שהביאו לנו אנשי שופרסל, והרכב השפים/טבחים/בלוגרים המוכשרים שהיו שם,  העידו כבר בתחילת הערב, שבסיומו יהיו כאן מטעמים נהדרים. ואכן כך היה... כי מחוץ לצחוקים, צילומים, דיבורים והנאה הייתה גם עבודת צוות שכללה טיגונים, אפיה, ערבובים ותיבולים שונים ומשונים. אמנם קיבלנו מתכונים מראש אבל מייד הבהירה לנו דפני שופרסטאר המתוקה, (שמכירה את הנוכחים...) שאפשר ורצוי גם לגוון ולהתפרע בניסיונות קולינריים חדשים. 

 

הנה לפניכם כמה דוגמאות...

 

 

אישית כחובבת אפיה ומתוקים, חיפשתי בין המתכונים משהו שידבר אלי בשפת המתוק  אמנם היה שם מתכון לסופגניות, אבל למרות גרגרנותי למתוקים, אני לא אוהבת סופגניות. וחוצמזה כנראה שמעט התמהמתי וכבר נתפסו כל העמדות. לכן נתבקשתי להכין לביבות תפוחי אדמה מסורתיות. לבשתי את סינר השופרסטאר שלי, הפשלתי שרוולים והתחלתי בעבודה..... קילפתי תפוחי אדמה, גירדתי אותם בפומפיה...ואז חשבתי לעצמי... אולי אוסיף גם תפוח עץ? ואם כבר תפוח עץ אז למה שלא אוסיף גם קצת גבינת כנען, וצימוקים? טוב אתם מבינים שמסורתי זה כבר לא היה. אבל הבעיה היותר חמורה שלי היתה, שכל עמדות הטיגון היו תפוסות והזמן התקצר. לכן בהחלטה של רגע החלטתי להפוך את הלביבות לפשטידה ולהכניס לתנור. מה אני אגיד לכם, חבל... חבל שכך עשיתי. התנור לא היה מספיק חם והפשטידה לא הספיקה להאפות כראוי. ואני כבר שומעת אתכם אומרים... "הרקדנית תמיד אומרת שהבמה עקומה". אז רגע לפני שאתם מאמינים לעצמכם, דעו לכם שלא נחתי ולא נרגעתי עד שהכנתי היום את מה שרציתי אתמול. ואם אתם לא מאמינים אז הנה התמונה.

 

 

 

המצרכים:

  • 2 תפוחי אדמה קלופים ומגורדים בפומפיה

  • 1 תפוח עץ (רצוי מהסוג המתוק) קלוף ומגורד בפומפיה

  • 100 גר' גבינת כנען

  • 1/2 כוס צימוקים

  • 1 ביצה

  • 2 כפות קמח

  • 1/2 כפית א.אפיה

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 1 כפית קינמון (לא חובה)

 

ההכנה

  1. ערבבו בקערה, את כל החומרים יחד.

  2. חממו שמן קנולה במחבת עבה (בערך בגובה של 1/2 ס"מ). 

  3. קחו בעזרת כף מעט מבלילת הלביבות וטגנו עד להזהבה יפה.

  4. הוציאו מהמחבת והעבירו לצלחת מרופדת בנייר סופג.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

* צלחת ההגשה היפיפיה הזו, באדיבות אירית יפרח. 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת