66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

חמין ספגטי משגע

נווווו אולי הגשם יגיע גם אלינו הירושלמים רק קררררר. אני כל כך רוצה להכין שוב את החמין הזה . חברו של בני השתתף "בטעימה " כמעט חיסל הכל  ורץ להגיד לאמו שתכין גם. היה כל כך טעים. אני נוהגת להכין בדרך כלל חמין מקרוני אבל צלבל`ה בסיר. הפעם החלטתי להכין אותו כמו המקלובה..תכינו  כדאי לכם גם טעים וגם המראה נעים.בנתיים הגיע השלג במקום הגשם עד שפרסמתי את הפוסט אז החלטתי זה הזמן!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לא להבהל זה רק נראה הרבה עבודה אבל בהחלט לא.

המצרכים:

חבילת ספגטי מבושל חצי בישול לפי הוראות היצרן  שעל האריזה .(5 דקות בישול)

כרעיים של עוף לפי מספר הסועדים.

ביצים קשות קלופות לפי מספר הסועדים.

3-4 תפוחי אדמה פרוסים לעובי של 1 ס"מ

1 גזר גדול פרוס

1 קישוא פרוס

 1בצל קצוץ 

ראש שום מופרד (עם הקליפה)

300 גרם דלעת פרוסה לפרוסות רחבות.

מלח- כורכום-פלפל שחור- פפריקה מתוקה - מעט פפריקה חריפה.

2 כפות סילאן

4- כפות שמן.

2 קוביות תיבול  קנור של עשבי תיבול/ 2 כפות א` מרק .

3 כפות רסק עגבניות.

אופן ההכנה:

לבשל את המקרוני חצי בישול עם כף מלח לסנן את הנוזלים ולשטוף היטב במים קרים. לשים בצד לקירור.

בסיר להניח את כרעי העוף להוסיף מים עד חצי כיסוי העוף כך שברתיחה כל העוף יכוסה בנוזלים .

להוסיף לעוף את קוביות הקנור/א` מרק, תבלינים והסילאן לבשל על אש גבוה כ20-30 דקות.

לטעום תיבול.

בנתיים בסיר רחב ומספיק גדול לכל הסועדים. לשים את השמן.

להוסיף את הבצל ועליו לסדר את תפוחי האדמה שיכסו את תחתית הסיר.

 בקערה נפרדת לערבב את שיני השום עם הספגטי ורסק העגבניות.

כשהעוף מוכן  לדאוג שישאר בעוף לפחות כוס וחצי נוזלים

 הרכבת החמין:

על גבי תפוחי האדמה שמים חצי מכמות  ה ספגטי.

על הספגטי  לשים את כרעי העוף..ולפזר את הירקות.והביצים הקשות והקלופות

לחתוך את הדלעת לפרוסות ולשים בדפנות הסיר מסביב אם נשאר לכם דלעת שימו מעל הספגטי.

למזוג את ציר העוף על כל תכולת החמין .

לכסות את הסיר בנייר אפיה ומכסה הסיר. 

לחמם תנור ל200 מעלות ולהכניס את סיר החמין.

להוריד את הטמפרטורה ל120 מעלות ולאפות כ6-7 שעות.

 הערה:

אם אתם מחממים את החמין בשבת על גבי הפלטה אסור שסיר יהיה במגע ישיר עם הפלטה .

לשים תחתית מפח ועליה את הסיר.

איך מגישים 

לוקחים צלחת גדולה מקוטר הסיר ובזהירות הופכים את תכולת הסיר לצלחת.

אוכלים ונהנים

עונג שבת ממשי 

ושיהיה לכולם שבת נעימה טעימה והרבה שמחה.

שלכם מכל ה 

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת