00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

חמוצים עיראקיים

בהרבה מקומות מבשלים את הירקות עם העמבה כדי לזרז את הכבישה, בעיני הריח המסריח בבית לא שווה את המהירות, בנוסף אני מאמין גם שהזמן עושה רק טוב לכבישה.

כמובן שהירקות הבסיסים בחמוצים הם גזר, פלפל, שומר, כרוב, כרובית וכרפס אך קבלו עוד אפשרויות וטיפים לפני שתתחילו:

  1. כרובית או כרוב - לא שניהם ביחד, למה? כי ככה יש יותר מקום לשאר ואי אפשר שני מלכים על ממלכה אחת 

  2. במיה - תוסיפו ולא תאמינו כמה זה טעים, תבחרו קטנות מאוד הם פחות ריריות...

  3. כמובן אל תשכחו לעקר עם מים רותחים או מדיח את הצנצנת וכשאתם לוקחים לכם מהירקות תקחו עם מלקחיים ולא עם הידיים.

  4. שום פרסי - שום עג`מי - אמנם יקר אבל באמת אחד הדברים הטעימים, אם החלטתם לשדרג ולהוסיף אז תשרו אותו ל-12 שעות, תחליפו מים ולאחר עוד 12 שעות הוא מוכן (תשתמשו במים לטובת החמוצים).

מצרכים:

ירקות שונים חתוכים לפי איך שאנו אוהבים

חומץ

מלח

מים

תבלין עמבה

אופן ההכנה:

מערבבים את הירקות בקערה ומכניסים לצנצנת.

אחרי שכל הירקות בפנים שופכים חומץ עד שמגיע לגובה של של שליש צנצנת ומתחילים למלא מים בעזרת כוס ולמה עם כוס? כי על כל 4 כוסות מים שימו כף גדושה של מלח.

בסוף תוסיפו 3 כפיות גדושות של תבלין עמבה, מלאו את הצנצנת עד הסוף במים, סיגרו, נערו ותנו לה לשבת לפחות 10 ימים כשמידי פעם שקשקו אותה כדי שתבלין העמבה ששקע מטה יתערבב.

בהצלחה!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת