00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

מרק עדשים ודלורית מוקרם

 

 

 

כשקמתי הבקר לקפה הראשון ופגשתי שוב את כל סירי השבת עומדים רייקים ומבריקים בדרך לארון והשמים מבעד לחלון נראו לי מספיק מעוננים,

 היה לי ברור שהסיר הראשון שיעלה על הכיריים במקביל לקפה המתחמם, יהיה למרק אמיתי של החורף. 

בעודי מחממת את החלב ומארגנת את כוס הקפה, התחלתי לאסוף את כל מה שעלה בדעתי שירכיב את מנת המרק העשיר שקצר שבחים כמה שעות לאחר מכן בארוחת הצהריים.

 

 

 

לתוך סיר עם מים רותחים הוספתי בהדרגה

חצי כוס עדשים אדומות

קוביות מחצי בצל

שן שום קצוצה

קוביית חמאה

כף אבקת מרק

מעט פלפל גרוס

קוביות של דלורית שלמה

חופן פסטה מסולסלת (ביסלי)

קוביות משני תפוחי אדמה בינוניים

הבאתי לרתיחה ובחשתי בין לבין שלא ידבק.

קצצתי עשבי תיבול: פטרוזילה וכוסברא והוספתי למרק. 

לקראת סוף הבישול הוספתי חצי כוס שמנת 15% לבישול

המשכתי לערבב עד שמרקם המרק היה סמיך.(במידה וסמיך מידי אפשר להוסיף מים רותחים.) 

לאחר שעה כיביתי את הגז ויצאתי לסידורים וקניות. 

 

 

 

 

כאשר שבתי בחצות היום.... התקבלתי בפניו הזורחים של בעלי כשהוא מדווח בחוש הומור האופייני לו:  "גנבתי לך קערית שלמה של מרק כשחזרתי מחדר הכושר" ! "ואיך יצא" שאלתי.. "משו משו "השיב לי מיד. אני חייב להזמין לכאן את אדיר (החבר שלו) . "כל פעם שהוא מבקש שאצטרף אליו לארוחות מרק במסעדות הוא מתרגש מחדש שגלל שהוא לא מבין מהו מרק טעים באמת... " בכייף אמרתי ושמחתי על גודל ההצלחה  .

 

אז הערב יש לנו אורח.  את המרק הזה אחרי שכולם יטעמו אצטרך להכין גם מחר...בתאבון גם לכם. 

 

 

 

בתאבון 

 

 

 

תודה לכם שהגעתם שוב לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי

  שלכם תפו  

  

 

 

 


 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת