00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מחשבות

סופגניות לא רק שלנו

צילום: רונן מנגן

 

היי 

 

בחנוכה יאכל עם ישראל סופגניות להנאתו, אך הסופגניה היא מאכל מאוד פופולרי בארצות רבות. הן באות בצורות וגדלים שונים, מכילים מרכיבים ייחודיים והמסורות המיוחסות להן מעניינות לא פחות.


הנה כמה דוגמאות מסביב לעולם:
 

ספרד ומקסיקו: צ'ורוס
הצ'ורו הינם מקלות ארוכים ודקים של בצק מטוגן. הן נפוצות בספרד, פורטוגל ומקסיקו. הצ'ורו המקסיקני יותר ארוך מהאחרים ולפעמים המילוי- לא תאמינו – הוא חרדל!
 

 

 

איטליה: פריטלה
הסופגניות האלה מאוד פופולריות בכל רחבי איטליה אך בכל אזור הן תקבלנה כינוי אחר. הן מאוד פופולאריים ב "בפסטיבל המסכות"  בונציה. האיטלקיים נהנים לשתות כוס יין לבן וקר עם הפריטלה שלהם.

 


 

סין- יו טיאו
המקלות הדקים והמטוגנים הללו נאכלים בדרך-כלל בארוחת בוקר, אך ניתן למצאם גם בדוכני מזון מהיר ברחובות סין. יש להם טעם ניטראלי ולא כל כך מתוק. 

בגלל אגדה רחוקה. סופגניה ארוכה

פולניה- פאקזקי
הסופגניות האלה נאכלות ב"יום חמישי השמן", הסעודה הפולנית המסורתית המסמלת את היום החמישי האחרון לפני תחילת עונת התענית.  המסורת בתקופת התענית הנוצרית היא לצום ולהתנזר. 

למי
 

יפן- אנדאגי
הסופגניות האלה הן חלק מתרבות האוכל המסורתית של אוקי נאווה – האי הדרומי ביותר של יפן. אנדאגי היא השם הכללי המיוחס למאכלים מטוגנים מאוקינאווה, והסופגניות נקראות או אנדאגי או סאטה אנדאגי.

לחץ להגדלה
 

טורקיה- לוקמה
המשמעות של המילה לוקמה היא "נגיסה". הלוקמה פותח במטבח של הסולטן הטורקי. זהו כדור מטוגן בגודל של נגיסה, המתובל בסירופ סמיך או בדבש וקינמון. הכדורים המתוקים האלה מוגשים על גבי מגשי ענק באירועים מסורתיים ובחגים.

 

 

 

לוקומדס (Loukoumades) - יוון
מנה מתוקה, סוג של בצק המטוגן בשמן עמוק וכשמוכן מועבר לטבילה בסירופ סוכר, דבש וקינמון. לעיתים גם בוזקים עליו מעט שומשום או אבקת סוכר. מאכל דומה אפשר גם למצוא בטורקיה ובוסניה. אגב, על אף חיבתם של היוונים למאכל זה, הם נוהגים לעשות שימוש בשמו כדי לכנות בן אדם טיפש ("Eisai megalos loukoumas").

 

 

אמריקה- דונאט

 

בלילה או עיסה מתוקה מטוגנת בשמן עמוק, שתי הצורות המקובות ביותר לדונאט הן צורת טורוס או כדור פחוס ממולא בריבה, קרם, פודינג או מילוי מתוק אחר. הכדור הקטן שמוצא מאצעו של דונאט בצורת טורוס במהלך הכנתו ניתן לטיגון ונקרא לעיתים דונאט - הול ("החור של הדונאט ) 

 

 

גרמניה ברלינר

 

במראה מזכירה מאד את הסופגנייה שלנו ומעליה ציפוי של שוקולד. יש בה מילוי של ריבה, ג`לי או קרם. במקור שמה של הסופגנייה היה "ברלינר" (על שמה של ברלין, בירתה של גרמניה), אך במהלך הזמן שונה השם לביסמרק על שמו של אוטו אדוארד לאופולד פירסט פון ביסמרק, שהיה ראש הממשלה הראשון של האימפריה הגרמנית (1871-1890), החליט לשנותה על שמו.נוהגים לאכול אותה בחג המולד

 

 

פאפאנאש - רומניה
זהו סוג של סופגנייה, דומה במעט במראה לסופגנייה שלנו. אלו מעין כופתאות העשויות גבינה וסולת, ומשום היותן עגלגלות ומתוקות הן מזכירות את הסופגנייה. כשמעליהן אבקת סוכר, הן מוגשות כשלצידן שמנת חמוצה, ריבה או רוטב מתוק (כמו רוטב דובדבנים, למשל). זוהי מנת קינוח מתוקה ומצויינת, שודאי גם תשאיר בכם רצון לטעום עוד קצת ממנה ולשכוח מהקלוריות...

Papanași (papanash)

לנגוס (Langos) - הונגריה
 היא עם סופגנייה תפוחה וטעימה, העשויה מקמח תפוחי אדמה, גדולה ושטוחה מזו שאנו מכירים. זו איננה מנה מתוקה, בניגוד לסופגנייה שלנו. על הלנגוס מרוח שום ואוכלים אותה חמה חמה. במקרים אחרים יש המגישים אותה עם תופסת של אבקת סוכר וריבה, אך לרוב מוגשת בגירסה המוכרת שלה יותר, עם השום שמרוח למעלה. אגב, אחת הדרכים המוצלחות לאכול אותה, היא כשלצידה בירה קרה.

oliebol  הולנד ובלגיה

יש הטוענים כי מקור הדונאט, הסופגנייה המוכרת של האמריקאים, הוא בהולנד, באוליבול (Oliebol). האוליבול הוא מאכל הולנדי מסורתי. זהו מאפה, העשוי מקמח, ביצים, שמרים, חלב ואבקת אפייה ומעליו אבקת סוכר, המכונה גם "סופגנייה הולנדית". הוא מכיל בתוכו חתיכות תפוח או פירות יבשים שונים. הבלגים מכנים את הסופגנייה הזו Smoutebollen. ההולנדים והבלגים נוהגים לאכול אותה במסגרת חגיגות השנה החדשה. 

 

 

 

לסיום מתכון לספינג' מרוקאי

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל 1aviva אלא אם צויין אחרת