00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

מאפינס גבינה וקינמון

 

לאחרונה שמתי לב שדברים נפלאים יוצאים לי דווקא כשאני לא מתכננת. וכל מי שמכיר אותי היטב, יודע שאני מאוד אוהבת לתכנן הכל מראש ושלהלחיץ אותי זה בדר"כ לא רעיון טוב ובטח לא משהו שכדאי לעשות לי!! אבל מה לעשות, לפעמים החיים לא מתחשבים באף אחד ומעמידים בפנינו אתגרים.
ואתם בטח שואלים למה אני מספרת לכם את זה? ומה פשר הוידוי האישי הזה פתאום? או .. אז רק רציתי לספר לכם שבדיוק בגלל זה, או אולי יותר נכון לאומר, למרות כל זה, יצאו המאפינס הנהדרים האלו. ללא התראה מראש ובלי כל כוונה תחילה...

הכל התחיל כשקיבלתי את גבינת הכנען 5% (וללא מלח) של תנובה להתנסות. ואצלי בבית (כפי שכבר סיפרתי לכם בעבר) רובם אינם חובבי מאפים, קישים ו/או מאכלי גבינה.  אבל מה לעשות התנסות זו התנסות ואתגר זה אתגר וחוצמזה אני כן אוהבת winksurprise ולכן התחלתי לחשוב מה להכין מהגבינה הזו שמחכה לי כל כך יפה במקרר. בהתחלה חשבתי על עוגת מוס גבינה, אבל מרקם הגבינה לא נראה לי מתאים, וויתרתי. אח"כ חשבתי אולי להכין בלינצ'ס במילוי גבינה מתוקה. זה דווקא נשמע לי רעיון נהדר ומתאים, אבל קצת נדוש. וכך המשיכו המחשבות לנדוד בין מאפים גבינה שונים מהם מתוקים מהם מלוחים... ולבסוף מרוב מחשבות לאחר שכבר הרבה כוח לא נשאר לי, החלטתי לאפות מאפינס שיקבלו באהבה את גבינת הכנען ואת מרקמה המעניין (שבמקרה זה דווקא הוסיף הרבה עניין וטעם). ואצרף לחגיגה שטרוייזל קינמון נחמד למעלה למראה מפתה.
 

ורק כדי שתבינו כמה שזה יצא טעים אספר לכם סיפור קטן (אבל שישאר בינינו כן?!)  אחד מבני הבית (שאינו "חובב" מאפי גבינה) טעם מאפינס אחד ונתן ביס ... ועוד ביס... וכל הזמן ניסה לנחש מה יש במאפינס. סולת? שקדים? קוקוס? ואני לאחר ניסיונות שתיקה מביכה ובלחץ רגעי נשברתי וגיליתי לו שיש בהם גבינה. זו הייתה טעות כי באותו הרגע נזנח המאפינס לנפשו. ואני הבנתי שחזרתי לתפקודי הרגיל ושבלחצים אני ממש לא טובה!!! 

וכך נולד לו המתכון למאפינס גבינת כנען וקינמון. 

 

 

 

המצרכים:

למאפינס:

  • 150 גר' חמאה

  • 1 כוס סוכר

  • 3 ביצים

  • 250 גר' גבינת כנען 5% (ללא תוספת מלח)

  • 2 כוסות קמח 

  • 2 כפיות א.אפיה

  • 150 מל' שמנת מתוקה

  • 1 כפית תמצית וניל

 

לשטרויזל קינמון:

  • 50 גר' חמאה

  • 1/2 כוס קמח

  • 1/4 כוס סוכר

  • 1 כף גדושה קינמון

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה, את החמאה והסוכר וערבבו עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  2. הוסיפו לאט לאט את הביצים עד לטמיעתם המלאה במסה.

  3. הוסיפו את גבינת הכנען, (פוררו מעט את הגבינה בידיים), הקמח,אבקת האפיה, השמנת המתוקה והוניל, והמשיכו לערבב עד שמתקבלת מסה אחידה. (אמנם נשארים גושים קטנים מהגבינה אבל זה בסדר)

  4. העבירו את התערובת למנג'טים חד פעמיים של מאפינס, או לתבנית שקעים. (רק 3/4 מתכולת המנג'ט) והניחו בצד.

  5. הכניסו אל קערת המיקסר שהשתמשתם בה קודם. (אין צורך לשטוף אותה משאריות המאפינס) את כל מרכיבי השטרויזל וערבבו עד קבלת תערובת פרורים.

  6. הוסיפו מעט מתערובת השטרוייזל מעל כל מאפינס.

  7. הכניסו לאפיה של כ- 30 דק' בחום של 180 מע'.

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת