00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

טירמיסו קפה ופיסטוק

05/12/2013

אמנם את המתכון פרסמתי כבר אתמול. אבל היום לצערי, שמעתי שהשחקן/קומיקאי המוכשר, ספי ריבלין נפטר. כולנו זוכרים את ספי לא רק כקומיקאי נפלא ושחקן מוערך. הרי שאי אפשר לשכוח אותו בתפקיד, הבלתי נשכח, של פיסטוק. "בבית של פיסטוק" וב"רגע עם דודלי". אני אמנם לא היכרתי אישית את ספי אבל הוא היה אורח מאוד קבוע בטלווייה בביתי מימי הילדות שלי ובמשך ילדותם של ילדיי. ותמיד הצליח בכישרון רב להעלות חיוך על שפתותינו ולהצחיק אותנו. ולכן החלטתי היום, להוסיף שורות אלו לכיבוד זכרו של ספי ריבלין ולהנציח אותו בדרכי שלי. עם עוגת קפה ופיסטוק. יהיה זכרו ברוך!!


את העוגה הכנתי במסגרת פרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" של קבוצת הבלוגרים עם אתר הקונדיטוריה מנטקה. החודש חומר הגלם היה פיסטוקים, ויש לציין כי הוא היה עבורי כמו כפפה ליד. גם בגלל שאני מאוד אוהבת פיסטוקים וכראיה לכך יש לי כאן בבלוג לא מעט מתכונים בכיכובו, וגם כי מייד ידעתי שבעזרתו אני יכולה להכין קינוח שיהיה גם טעים בטרוף וגם יפה בטרוף. והתוצאה, בעיני, לא איכזבה בשני הפרמטרים.

את הרעיון וההשראה קיבלתי מעוגה שראיתי ברחבי האינטרנט, אבל בטיפשותי לא שמרתי. ולמרות חיפושים קדחתניים שעשיתי (כולל חיפוש בהיסטוריה של המחשב) לצערי לא מצאתי אותו שוב. אבל אם זכרוני אינו מטעה אותי (והוא לפעמים עושה את זה) זה היה מתכון של אחת מהקונדיטוריותת הנפלאות אפרת ליברפרוינד או מלכי אדלר.
את המתכון שלי הרכבתי מהכלאה בין העוגה שראיתי לבין העוגה שלי, עוגת מוס שוקולד ופיסטוק, שכבר טעמתי ולכן הייתי בטוחה שרק טוב יכול לצאת "מכל הטוב הזה" surprise.  

 

לפני שנתחיל בהכנות, רציתי לספר לכם כמה עובדות על הפיסטוק.... ראשית האם ידעתם כי שמו בעברית הוא "אלת הבטנה" ?! (כן גאון שכמוני מצאתי את זה בויקיפדיה...חחח)
תארו לעצמכם שאתם ניגשים לחנות פיצוחים ומבקשים 200 גר' אלת הבטנה....חחח  נראה מי יבין מה רציתם, ולא יחשוב שהשתחרר לכם איזה בורג קטן ומשמעותי בראשsurprise

בכל מקרה, חשוב לדעת שלא רק טעם טוב יש לפיסטוק, אלא שהוא גם מכיל בתוכו הרבה סיבים תזונתיים שעוזרים לעיכול ולחיזוק הקיבה. רבים חושבים לעצמם שרצוי לא לאכול הרבה פיסטוקים מאחר והם מאוד משמינים, אז דעו לכם שדוקא בניסוי שערכו בין חובבי פיצוחים למיניהם. מצאו שמי שאכל פיסטוקים (שהוגשו לשולחן עם הקליפה) צרך פחות קלוריות מאלו שאכלו פיצוחים אחרים. מסקנה: תמיד תגישו את הפיסטוקים עם הקליפה ככה לא תוכלו לקחת חופן ולהכניס לפה  wink וחוץ מזה תמיד כדאי לזכור שמותר לאכול הכל אבל לשמור על פרופורציה... חחח (זה משפט מצחיק לכתוב כאן לפני שאני נותנת לכם את המתכון הבא..) 

אבל אם נהייה רציניים יותר (לרגע) הרי אנחנו לא מכינים עוגות מוס מושחתות בכל יום בשבוע נכון? את העוגות המיוחדות האלו לרוב שומרים לארועים מיוחדים והרי בארועים כאלו מגיע גם לנו קצת פינוק. וכמו שאני תמיד אומרת... לא חייבים לחסל את כל העוגה, הרי כולה באותו הטעם!! טוב נראה לי שכבר התפלספתי מספיק ורצוי להפסיק, אז בואו ניגש לעבודה!

 

 

 

 

מתאים לתבנית עגולה 24 סמ'

 

המצרכים:

לבסיס ודפנות העוגה:

  • 2 חב' עוגיות בישקוטים ( או עוגיות דומות כשרות לפסח)

  • 1 כף נס קפה מגורען

  • 2 כפיות ברנדי

  • 1 כוס מים רותחים

 

לקרם הקפה:

  • 250 מל' שמנת מתוקה

  • 250 גר' גבינת מסקרפונה

  • 1/2 כוס סוכר

  • 2 כפיות נס קפה מגורען 

  • 1 כפית מים רותחים

 

קרם הפיסטוק:

  • 1 שמנת מתוקה (250 מל`)

  • 150 גר` שוקולד לבן 

  • 2 כפיות מחית פיסטוק (קונים בחנויות מתמחות באפיה) 

 

לקישוט: 

  • מעט פיסטוקים קצוצים גס (לא מלוחים)

 

ההכנה:

קרם הקפה:

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה והסוכר עד שיתקבל קצף יציב.

  2. המיסו את הנס קפה במים הרותחים.

  3. הוסיפו את גבינת המסקרפונה והנס קפה המומס אל הקצף, ערבבו בתנועות קיפול, עד לאיחוד והניחו בצד.

בסיס העוגה:

  1. קחו תבנית אפיה וסדרו בתחתיתה שכבה מעוגיות הבישקוטים.

  2. כעת סדרו גם את העוגיות העומדות בדפנות ע"י חציית כל עוגיה לשניים וסידורן צפוף צפוף אחת ליד השניה בדפנות התבנית. (סידור העוגיות מתבצע כשהעוגיות עדיין יבשות)

  3. המיסו את הנס קפה במים הרותחים, והוסיפו את הברדני. בעזרת מברשת סיליקון, הרטיבו את העוגיות (לא יותר מידי).

  4. שיפכו מעל שכבת הבישקוטים את קרם הקפה שהכנתם, יישרו יפה, והכניסו למקפיא למשך כ 3/4 שעה לייצוב.

קרם הפיסטוק:

  1.   הקציפו את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. המיסו את השוקולד בעזרת בן מארי. (קלחת מים רותחים ומעליה קערה יבשה עם השוקולד) או במיקרו בפולסים קצרים של כ- 20-30 שניות כל פעם.ערבבו היטב וצננו מעט.
  3. הוסיפו אל השוקולד המומס את מחית הפיסטוק, ערבבו למסה אחידה, והוסיפו את השמנת המוקצפת בתנועות קיפול.
  4. הוציאו את העוגה מההקפאה שיפכו את קרם הפיסטוק מעל שכבת קרם הקפה. יישרו יפה והכניסו שוב להקפאה של שלוש שעות לפחות. (עדיף אפילו לילה)
  5. הוציאו את העוגה מההקפאה כשלוש שעות לפני ההגשה, וחלצו בעדינות מהתבנית כאשר היא עוד קפואה. (כך הרבה יותר קל להעביר אותה לצלחת ההגשה).

  6. קשטו במעט פיסטוקים קצוצים ושימרו את העוגה במקרר.

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

רגע לפני פרידה...
אני ממליצה לכם להיכנס ולראות כמה דברים טובים הכינו הבלוגרים במסגרת הפקרוייקט הירוק של הפיסטוקים החודש. כחומר ביד הבלוגר- אתר מנטקה!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת