00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לחמניות הבית

 

קר.... כל כך קר...באמת שאני לא זוכרת קור כזה כבר שנים. (ויש לי כמבר כמה וכמה שנים ברזומה..חחח) וכדי לצאת מהבית לקניות, צריך לצאת מהבית שזה לכשעצמו כבר נראה לי רעיון לא ממש מפתה. לכן החלטתי הפעם להישאר בבית ולהכין את הלחמניות לבד. ושיסלח לי בעל המאפיה, אבל, אנחנו ניפגש בימים נעימים יותר :-)  

את הלחמניות האלו כבר אפיתי המון פעמים (ולא רק בימים קרים) עד שהן אפילו קיבלו שם חיבה אישי משלהן "לחמניות הבית". פשוט מאחר והן הלחמניות הכי אהובות אצלנו בבית. את המתכון הזה אפילו כבר פרסמתי בעבר. למען האמת זה היה אחד המתכונים הראשונים שפרסמתי בבלוג. אך מאחר והן הולכות איתי לאורך שנים רבות (כן...  כל אותן השנים מהרזומהsurprise) ובהצלחה מרובה, החלטתי לתת להן רענון ולצלם אותן שוב כדי לפרגן להן מכל הלב.

אני חושבת שבמקרה זה אין צורך להרבות במילים כי טעמן מדבר הרבה יותר טוב!!!

 

 

 

 

המצרכים:

  •  1 ק"ג קמח

  • 50 גר' שמרים טריים 

  • 1/4 כוס סוכר

  • 2  ביצים 

  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים

  • 1/2 כוס שמן

  • 1 כף מלח 

 

 

ההכנה:

 

  • הכניסו אל קערת המיקסר, עם וו הבורג, את הקמח והשמרים והפעילו את המערבל במהירות בינונית. 

  •  הוסיפו את שאר החומרים והמשיכו לעבד את הבצק עוד כ8 דק'. ( הבצק יוצא מעט דביק,לא לפחד זה בסדר) 

  • הוציאו את הסצק מקערת המיקסר, שמנו אותו מעט והעבירו לקערה נקייה. כסו בניילון נצמד והניחו בצד להתפחה ראשונה עד שיכפיל את נפחו.

  • חלקו את הבצק לכדורים בגודל של כדור טניס, פיתחו כל כדור בעזרת מערוך (כמו פיתה )גלגלו לגליל וקישרו קשר אחד.

  • רפדו תבנית בנייר אפיה וסדרו את הלחמניות ברווחים של כ 2 ס"מ האחד מהשני, כסו במגבת נקיה והניחו בצד להתפחה שניה של כחצי שעה.

  • מירחו כל לחמניה במעט ביצה טרופה ופזרו מעט שומשום  

  • אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מע' כ-25 דקות. 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכן הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת