00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שכבות ללא גלוטן

לעוגה המקסימה הזו הענקתי את השם "עוגת הכוכבים שלי" גם בשל המראה החיצוני שלה. שכולו מורכב מזילופי כוכבים קטנים וגם בשל טעמה הנהדר, שמיקם אותה באופן אוטומטי בראש רשימת העוגות האהובות על בני הבית. היא אפילו זכתה בבקשה מיוחדת של בני בכורי, שלא אשכח את המתכון. כי הוא יודע בוודאות שירצה בקרוב לטעום ממנה שוב. ואחרי שהתאוששתי מהפירגון .... התיישבתי מייד, לכתוב את המתכון, במקום הכי בטוח שאני מכירה בבלוג שלי למעני למענו ולמענכם. אבל אם תרשו לי, בנימה אישית,להקדיש את המתכון הזה במיוחד עבור בני בכורי.

 

רגע לפני המתכון בואו נתרשם מהעוגה ואז אני בטוחה שיהיה לכם הרבה יותר מובן על מה המהומה...חחח

 

 

 

 

המצרכים: (מתאים לתבנית מס' 20 או 22) 

 

לבסיס

  • 120 גר' שוקולד מריר (רצוי 58%)

  • 1/2 כוס סוכר

  • 6 ביצים 

שכבת האמצע- קרם שוקולד לבן

  • 250 גר' שמנת מתוקה

  • 150 גר' שוקולד לבן 

 

שכבה עליונה - קרם השוקולד

  • 250 גר' שמנת מתוקה

  • 1 כוס חלב

  • 1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד

 

ההכנה:

שכבת הבסיס: 

  1. המיסו את השוקולד בעזרת בן מארי (סיר קטן עם מים רותחים ומעליו קערה ובה השוקולד) או במיקרוגל בעזרת פולסים קצרים של 30 שניות, וצננו מעט.

  2. הפרידו את הביצים לחלבונים וחלמונים.

  3. אל קערת החלמונים הוסיפו 1/3 מכמות הסוכר והקציפו לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  4. הוסיפו את השוקולד המומס, והמשיכו בערבוב עד לאיחוד.

  5. הקציפו את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. וערבבו היטב את שתי המסות, בעזרת מרית, בתנועות קיפול עדינות.

  6. שיפכו הכל אל תבנית אפיה משומנת קלות, והכניסו לתנור שחומם מראש ל-  170מע' למשך כ- 25 דקות.

  7. הוציאו מהתנור, כסו את התבנית בנייר כסף, והשאירו בטמפרטורת החדר לצינון מלא של העוגה.

שכבת האמצע- קרם שוקולד לבן

  1. המיסו את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה יחד בבן מארי או במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות. והכניסו למקרר לצינון של כשעה. (עד שהמסה קרה מאוד)
  2. העבירו את המסה אל קערת המיקסר, עם וו ההקצפה, והקציפו את הקרם עד שתתקבל מסה תפוחה וקלילה.
  3. עיטפו רינג או תבנית (קטנה יותר בקוטרה מגודל התבנית בה אפיתם את שכבת הבסיס), בניילון נצמד והעבירו אליה את המסה.
  4. הכניסו להקפאה של שלוש שעות לפחות.
  5. לאחר ההקפאה הוציאו בעדינות את שכבת הקרם הקפואה מהתבנית, הורידו את הניילון הנצמד והניחו אותה באמצע שכבת בסיס העוגה.
  6. הכניסו שוב להקפאה עד לסיום הכנת השכבה השלישית.

 

שכבה עליונה - מוס שוקולד

  1. הקציפו במיקסר את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג שוקולד, עד לקבלת קצף יציב.
  2. העבירו את הקצף אל שקית זילוף חד פעמית, עם צנטר משונן בגודל בינוני (4b של wilton) ומלאו תחילה את צידי העוגה ומעליה במעגלים סביב ולאחר מכן צרו כוכבים קטנים למעלה.
  3. אם אתם לא מגישים את העוגה באותו היום, הכניסו אותה שוב להקפאה. והוציאו כשעתיים לפני ההגשה.
  4. רצוי להוציא את העוגה מהתבנית בעודה קפואה ולהעביר לצלחת הגשה. ולאחר מכן לשמור במקרר.

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

תסלחו לי אבל יש לי עוד כמה תמונות, להראות לכם....

 

 

 

ואחרונה...

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת