44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

מתחם הארועים "שמש אדומה " מחמם לכם את החורף בתבשילי קדירות ומרקים

מתחם הארועים "שמש אדומה " מחמם לכם את החורף בתבשיל...

מתחם הארועים שמש אדומה  המיוחד שבגני הארועים  ולו בגלל יתרונו הבולט -והוא מטבח מקצועי עם 13 שפים , מתחמים שונים להכנת המנות  כמו: מאפייה, קונדיטורייה, קצביה,מנות חמות,

מתחם דגים ועוד..לכל שף תחום  עליו הוא מופקד , וזה בעצם סוד טריות המנות המוגשות לאורחים. זאת ועוד..המגוון מאפשר

להזמין לכם ארוע בכל סגנון טעם ואפשרות שתרצו אפילו..ארוע טבעוני מושלם!

המיקום מערב ראשל"צ נגיש לצפון ודרום, 2 אולמות מעוצבים ומרווחים, הקו נקי וצעיר ומתאים לערוך בהם ארועים יוקרתיים  עסקיים או פרטיים אתם תבחרו. (אלטלנה 2)

בגן דק ומדשאות רחבות וכן צמחייה  ארץ ישראלית  מטופחת ויפה מאין כמותה.

 

 

בוודאי שמתם לב איך נובמבר ,תיכף מתאדה ומביא אלינו ניחוחות של חורף בפתח- חורף אמרתם? במזג אויר קריר שכזה  יש לחפש נחמה במנות חמות שעומדות על הכיריים שעות מרובות או נאפות בתנור ומוגשות מהבילות אל השולחן.

 

פחמימות מורכבות ,קטניות, פירות שיש בהם כמות מספקת של סיבים  -זה מה שנחוץ לנו לחורף חם!

הגענו לשמש אדומה להתרשם ממאכלי קדירות ומרקים  שמציע השף בני מדר - השף של שמש אדומה - בני השתמש במרכיבים "מחממים" כמו ג'ינג'ר, שום פלפל חריף ועוד מיני מחממים.  -לי אישית קצת פיקנטיות באוכל מעולם לא הפריעה

להיפך..

כדאי שתתיישבו ותתמסרו  לצבעים לטעם ולריחות  שעולים מן המנות - הרבה צבע -יש! את הטעמים והריחות אפשר לדמיין או שפשוט תבואו.

גם הכלים בהם הוגשו המנות בעיטורים צבעוניים (כלים מרוקאיים) יפים ומוסיפים חמימות והרגשה של בית.

התחלנו עם סלטים ומטבלים  שלל ירקות ולחם נפלא. שימו לב לשילוב אדום ירוק של סלט סלק אדום. ירקות צרובים,

ירקות חיים, וסלט מגולף דק סלק גזר ואגוזים מקורמלים.

פריך וחם  ופרחוני..ישר מהתנור.. הלחם של "שמש אדומה" 

כרובית שלמה אפויה על טחינה מתובלת חמה ומזמינה לקטוף ממנה פרחים..

גם יין מחמם (ישמח) לבב אנוש 

בני השף נותן לנו קצת רקע , מרכיבים ומרקים - מרק הארטישוק  מעודן  טעים וחביב עליי ביותר. בין המרקים  המוגשים: מרק מינסטרונה קלאסי, מרק תירס, מרק סיציליאני,מרק ארטישוק ירושלמי ומרק חצילים מעושן וחלומי.

 

מאכלי קדירה הגיעו בזה אחר זה : תבשיל מרוקאי- בשר ראש עם חומוס, תבשיל מוח ושקדי עגל, טנזנייה-תבשיל עוף ופירות יבשים, פרגיות, אסדו מתקתק - את קדירות הבשר ליווה קוסקוס ששולב בחמוציות

 

מאכלי קדירות חמים וטעימים מזכירים את התבשילים מהמטבח של אמא.

הגענו עד הלום זאת אומרת לקינוחים- אפשר היה לצפות שקינוחים שמגיעים אחרי תפריט בשרי באולם כשר יהיו פושרים..אבל פה הייתה הופתענו לטובה- הקינוחים היו ברמה

גבוהה , טעימים ומוגשים בצורה מעוררת התלבטות ..(מה לאכול קודם) ומסתיימת ב"קצת מהכל".. חלבה/פסיפלורה (לכו על זה)/מלבי/טירימיסו/שוקולד/קפה..

 

הפייבוריט שלי  קינוח פסיפלורה מענג

באגף הזה הקינוחים כלבבי- יצירתיות  בקדאיף , סיגרים מתוקים ממולאים כדורי יויו טבולים בקוקוס וריבה אדומה נהדרת (מה היה שם?) 

המלצה שלי-לא לדלג על הסיגר המתוק 

הנה 2 מתכונים שווים מערב חמים בשמש אדומה.

מרק חצילים

 

מרכיבים:

מעט שמן זית/50 גר' חמאה

1 ק"ג חצילים קלויים – יש להשתמש רק בבשר החציל

2 בצלים לבנים קצוצים דק

5 שיני שום כתושות

1 כף כמון

1 כף מלח

1 כף פלפל שחור

1 כוס שמנת צמחית/שמנת מתוקה

מים עד כדי כיסוי

עלי אורגנו קצוצים מ- 5 גבעולים

 

אופן ההכנה –

מטגנים את הבצל והשום בשמן זית/חמאה עד להזהבה

מוסיפים את בשר החצילים הקלויים, את הכמון, המלח השחור ומטגנים כדקה.

מוסיפים את השמנת הצמחית/המתוקה ואת המים.

מבשלים כ- 20 דקות.

מוסיפים את האורגנו  ובמבשלים עוד 5 דקות.

טוחנים בבלנדר יד ומגישים.

 

תבשיל עוף ופירות יבשים ( נוסח טנזייה )

 

רכיבים

1 ק"ג פרגיות חתוכות ל- 2  מטוגנות במחבת פסים עד לסגירת הבשר.

מעט שמן זית

2 בצלים לבנים קצוצים

2 מקלות קינמון

100 גר' משמשים מיובשים

100 גב' שזיפים מגולענים מיובשים

1/2 כוס יין אדום חצי יבש

1/2 כוס דבש

100 גר' אגוזי מלח קלויים שלמים

1 כפית ציפורן טחון

1 כפית אגוז מוסקט

1 כוס מים

 

אופן הכנה 

בסיר סוטאז' לטגן את הבצל עד הזהבה.

להוסיף את מקלות הקינמון, את המשמשים והשזיפים ולטגן כ- 2 דקות

להוסיף את היין והדבש, לטגן מעט להוסיף את שאר המצרכים. להוסיף את המים

להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ- 40 דקות באש נמוכה, עד להסמכה של הרוטב.

 

שיהיה לכם חורף חמים וטעים!!!!!

לאתר הבית של שמש אדומה לחצו כאן

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,171
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת