2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

אורז פרסי ..

אורז פרסי ..

חמתי עליה השלום הייתה בשלנית מעולה ,כמויות האוכל שהיא הייתה מכינה היו מספיקים לגדוד שלם ,סירים

ענקיים כמו בצבא ,בישול על פירימוס ופתליה ,והאוכל היה יוצא מעדן ,אני אנני פרסיה אבל חלק מהמאכלים למדתי

מהסתכלות על חמותי בזמן שהכינה את האוכל וחלק מגיסתי היקרה .

לאחר בקשות רבות שקיבלתי אני אעביר לכם היום סדנא מצולמת של הכנת אורז פרסי אורגניל כמו שבישלה

חמותי ,בבקשה

למדוד כמות של 5 כוסות אורז ,לשטוף היטב ..

שלב שני בסיר גדול להרתיח מים עם כף גדושה מלח ו6 כפות שמן להביא לרתיחה ..

3.לשפוך את האורז לסיר עם המים הרותחים ,ולערבב עם כף מחוררת .

4. להביא לרתיחה כ7 דקות .האורז צריך להיות חצי מוכן

5.  לסנן את האורז למסננת גדולה לשטוף עם מעט מים קרים

 6. באותו הסיר לשים שמן בנדיבות מעט מלח וכפית כורכום לחממם את השמן היטב להוסיף 4 כפות מים

להוציא חצי מכמות השמן והמים לכוס לשמור בצד לקלף 3 תפוחי אדמה ולחתוך לפרוסות בעובי של 1/2 ס``מ

להניח צפוף על השמן הרותח לטגן מעט

 7. השמן ששמרנו בצד

8.מסדרים על התפוח אדמה את האורז בצורה אחידה לא להדק משתדלים לעשות צורת הר ,בעזרת כף עץ

הצד השני שלה עושים ארובות באורז..

 

9. לוקחים מגבת מטבח נקייה לא מבושמת ממרכך ועוטפים את מכסה הסיר היטב .

 

10.מכסים היטב את הסיר ,מניחים על להבה גבוהה כ5-7 דקות ואז מעבירים ללהבה נמוכה מאוד להמשך

בישול כ30-40 דקות ,

10דקות לפני שמכבים את האש יוצקים מעל האורז את המים והשמן ששמרנו בצד

מכסים במכסה וממשיכים לבשל ,הנה האורז לאחר בישול אחד אחד

ותחתית תפוחי האדמה הקרנצ`ית ..בבית של חמותי זה נקרא בקארו או תעדיג .

תהנו ...

אורז פרסי מתכון

5 כוסות אורז פרסי שטוף היטב ומסונן (אני משתמשת באורז פרסי קלאסי של סוגת,אפשר גם ביסמין )

2 ליטר מים רותחים

1 כף מלח

1 כפית כורכום

4 תפוח אדמה פרוסים לפרוסות

1/2 כוס שמן

אופן ההכנה :

בסיר גדול שמים מים רותחים עם כף מלח ו2 כפות שמן מביאים לרתיחה ,

מוסיפים את האורז השטוף מערבבים פעמיים עם כף גדולה מחוררת ,מבשלים

כ7 דקות עד שהאורז חצי מבושל ,מסננים את האורז לתוך מסננת גדולה

שוטפים במעט מים קרים ומסננים היטב .

את הסיר מניחים על האש יוצקים שמן ומחממים ,מפזרים את הכורכום ו1/2 כפית מלח מערבבים מעט ,מוסיפים 2 כפות מים ,מביאים לרתיחה ,מוציאים לכוס 1/2 מכמות השמן והמים שומרים בצד .

מניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה בצורה מסודרת אחד ליד השני מטגנים מעט ,מעבירים את האורז לסיר מעל תפוחי האדמה ,לא להדק ,

מסדרים בצורת הר גבוה ,בעזרת כף עץ עם החלק האחורי יוצרים ארובות באורז ,עוטפים את מכסה הסיר במגבת מכסים את הסיר ,מעבירים ללהבה נמוכה מאוד מבשלים כ30-40 דקות ,10 דקות לפני שמכבים את הלהבה

שופכים על האורז את השמן והמים ששמרנו בצד מכסים את המכסה ומבשלים

עוד 10 דקות .בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת