22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

ברוסקטה עגבניות

ברוסקטה עגבניות
בהמשך להתנסות ביופלה real (שהוליד מתכון לוופל בלגי יוגורט-תפוח) ולפרגיות ברוטב עגבניות (שהכנתי בהשראת "שגב אקספרס"), הנה מתכון נוסף שנולד בעקבות הסופ"ש שביליתי עם בעלי בתל-אביב, ובאופן ספציפי, בעקבות מנת הפתיחה שאכלנו בעת ביקורנו במסעדה האיטלקית המעולה "אמורה מיו". על זה נאמר באמת... פשוט טעים! :)
 

החומרים (ל-8 ברוסקטות):

2 לחמניות בינוניות (מכל סוג שאוהבים, אני השתמשתי בלחמניות מחיטה מלאה)
4 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה (אפשר גם 2, אם מאד אוהבים)
2 עגבניות
6-8 עלי בזיליקום
מלח גס
אופציונאלי: גבינת פטה מפוררת
 
אופן ההכנה:
1. חוצים כל לחמניה לאורכה (לשתי "סירות") וכל חצי חותכים ל-2 לרוחבם (אמורה להתקבל מעין צורת D מאורכת עבור כל חתיכה).
2. מערבבים בכוס את השמן והשום ומורחים כל חתיכת לחמניה, על החלק החתוך. מעבירים לתבנית אפייה.
3. אופים בחלק העליון של תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 5 דקות.
4. קוצצים את העגבניות והבזיליקום ומערבבים.
3. מניחים מעל כל פרוסה קלויה כפית או שתיים (גדושות) מסלט העגבניות, מפזרים מעל מלח גס ואם רוצים גם את הגבינה.
 
 
בתאבון :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת