00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת 29

 

הנה חלף עבר לו השבוע והשבת המלכה בפתח ,גם השבוע אתן מס` רעיונות לארוחה נפלאה .

אז מה נבשל השבת

טאג`ין ירוק בניחוח משכר ומראה מדהים

אנטריקוט צרוב מעוטר בפטריות חורש

אורז בנוסח גלילי בניחוח בהרט

סלט נבטי חמניה בליווי גרעינים ובצל מקורמל

אז קדימה חממו מחבתות מתחילים

המתכונים עבור 6 סועדים

טאגין ירוק

החומרים

800 גר` אפונה ירוקה קפואה

5-6 יח` תחתיות ארטישוק

12 יח׳ שוקיים-2 יח לסועד

1 כוס עלי סלרי קצוצים

1 כוס גבעולי סלרי

חופן שמיר קצוץ

מיץ מחצי לימון

מלח פלפל

5-6 שיני שום

2 כפות שמן זית

כפית כורכום

2 כוסות נוזל עוף/מים

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

ראשית "נעצב" את השוקיות .נקטום את החלק התחתון של השוק (נוריד את העור )"נדחוף" את הבשר כלפיי מטה .(נקבל מעיין שוק חשופה)

במקביל נחמם את השמן ונזהיב קלות את שיניי השום נוסיף את האפונה ואת תחתיות הארטישוק (חצויות ל-2)

נוסיף את גבעולי הסלרי נתבל במלח פלפל וכורכום נוסיף את הנוזל ונסדר את השוקיים (כך שהעצם מופנת כלפי מעלה)

נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה כחצי שעה .

לאחר כחצי שעה נוסיף את השמיר הקצוץ ועליי הסלרי  נבשל לעוד 15 דק` לקראת ההגשה נוסיף את מיץ הלימון ובתיאבון .

אנטירקוט צרוב מעוטר בפטריות

החומרים

6 נתחי אנטירקוט (120 גר` לערך למנה)

חופן פטריות שמפניון

חופן פטריות חורש

1 בצל סגול -בינוני(פרוסות דקות)

ענף כליי תימין

מלח פלפל

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

ראשית נכין את הפטריות ,במחבת נחמם 2 כפות שמן זית  ונזהיב את הבצל נוסיף את הפטריות נקפיץ קלות נתבל במלח

פלפל נוסיף את התימין ונניח בצד .

במקביל נחמם פלנצ`ה לדרגת חום גבוהה במיוחד (ללא שומן ) את הנתחים "נעסה" בשמן זית נמליח ונפלפל.

נצרוב את הנתח כדקה מכל צד (פעם אחת להפוך-למנה הנוכחית רמת העשייה תהיה W)

בסיום נניח מעל כל נתח פטריות מוקפצות נשלים מעט טעם נעטוף כל נתח בנייר כסף ונעביר לתנור לעוד 5-6 דק` בחום גבוה 200 מעלות למיזוג טעמים.

בסיום יתקבל נתח טעים ורך במיוחד .

מומלץ להגיש עם הנייר כסף ולפני ההגשה לפתוח את הנייר ולזלף מעט שמן ריחני כגון שמן אגוזים .

בתיאבון

אורז גלילי בניחוח בהרט

החומרים

1 כוס אורז בר-פרא (מורכב מ 3 סוגיי אורז)

כפית בהרט

מלח פלפל

מיקס עשבי תיבול טריים -כוסברה,שמיר ,פטרוזליה

2 כפות שמן זית

2.5 כוסות מים,נוזל בשר,ירקות

אופן ההכנה

בסיר רחב נחמם את השמן ונטגן קלות את האורז נוסיף את התבלינים ונטגן למס` דק` נוספות (התבלינים יפתחו והארומה תהיה נפלאה)

בשלב זה נוסיף את הנוזל ונבשל על אש נמוכה כ-45 דק .

כמות המים לסוג האורז הינה גדולה פי 2 וחצי מכמות האורז .

בסיום נוסיף את העשבי תיבול הקצוצים נפזר מעט בהרט ובתיאבון.

סלט נבטוטים בליווי גרעינים

2 סלסלאות נבטוטי חמניה

1 בצל לבן גדול

2 כפות גרעיני חמניה

חופן פיטריות טריות

כף דבש

כף חומץ בלסמי

מלח פלפל

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

נחמם את השמן במחבת ונזהיב קלות את הבצל נוסיף את הדבש כך שהבצל יתקרמל.

נצרף לחגיגה את הפטריות נקפיץ קלות ונניח בצד.

במקביל נחמם מחבת נוספת (ללא שומן) ונקלה את הגרעינים .

בקערה עמוקה נשים את הנבטוטים נוסיף את הבצל המקורמל עם הפטריות .

נתבל במלח פלפל חומץ בלסמי נערבב בעדינות ,לסיום נפזר את גרעיניי החמניה הקלויים בתיאבון.

 

עד כאן אשמח לראותכם נותנים like בדף שלי 

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת