66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

לחמניות שום מחיטה מלאה

אלו לחמניות ממכרות רכות ומענגות עם טעם נפלא של עשבי תיבול- גם אלו שלא אוהבים קמח מלא יאכלו אותם בהנאה ויבקשו את המתכון ואולי גם עוד לחמניות....;) אז תתכוננו ואולי תכפילו את הכמות... כבר מראש.והריח בבית וואוווווו

 

 

המצרכים:

1 ק"ג קמח חיטה מלאה

6 כפות גדושות סוכר חום (מי שלא אוהב מתקתק שיפחית בכמות הסוכר)

חצי כוס שמן

1 כף גדושה מלח

2 כפות שמרים יבשים.

2 וחצי כוסות מים

5 שיני שום כתושות

2 כפות גדושות ממרח פסטו / 2 כפות כל עשבי תיבול אהובים

אני שמתי פיטרוזיליה +בזיליקום מעורבב עם כף שמן והשום.

למריחה על הלחם:

רבע כוס שמן

3שיני שום כתושות +פיטרוזיליה או בזיליקום.

אופן ההכנה:

לערבב בקערת המיקסר את הקמח השמן הסוכר ועשבי התיבול, להוסיף את השמרים והמים (יתכן והקמח יצרוך עוד נוזלים)

ללוש בצק במשך 5 דקות. הבצק צריך לצאת רך ואפילו מעט דביק.

להתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח.

לשקול כל לחמניה במשקל של 110 גרם.

לגלגל כדורים עם כף היד ולהניח בתבנית מרופדת בניר אפיה.

לקבלת צורת לחמניה ארוכה

לרדד עם היד את כדור הבצק למלבן.

לקפל משני הצדדים  כ1 ס"מ ולגלגל לגליל.

ליצור חתכים עם סכין חדה .

למרוח בשמן ועשבי התיבול.

להניח להתפחה (בערך שעה)

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ25 -30 דקות.

מיד עם הוצאת הלחמניות מהתנור למרוח בנדיבות מהשמן ועשבי התיבול.

מובטח לכם הנאה מושלמת באכילת הלחמניות ומי שלא יהנה שיגיד 

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת