00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

לחם אחד לשבוע: לחם בטטה

15/11/2013

הכנה מראש: לבשל בטטה בינונית כשהיא קלופה. אחרי הבישול למעוך אותה למחית אחידה. אם יש סיבים- להוציא אותם.

בקערה:

3 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני

עיסת השאור מעורבבת ונוזלית מצנצנת הגידול

ללוש. להוסיף את מחית הבטטה וכפית שטוחה של מלח.

(=לחם מבצק שאור בסיסי, אך לפני הוספת המים לשים פנימה את הבטטה וכפית מלח.)

אם צריך מוסיפים עוד מים עד לקבלת בצק גמיש ורך. אני הוספתי כחצי כוס מים כי עיסת השאור היתה מספיק נוזלית וגם במחית הבטטה שלי היו הרבה נוזלים (שלה)

מניחים לתפיחה ראשונה, מכוסה.

ללוש פעם נוספת ולהניח בתבנית אפיה לתפיחה שניה.

כרגע די קר בערב כאן, אז התפיחה הראשונה נמשכה שלוש שעות. והתפיחה השניה - השתמשתי בתנור שהתקרר מאפיה, בעודו פתוח.

ואז- הוצאתי מהתנור, העלתי בו את הטמפ' ל250 מעלות והחזרתי את הלחם פנימה.

הלחם עלה מהר וגבוה, ומילא את המטבח בריח נפלא.

הוצאתי אותו מהתבנית והחזרתי ללא תבנית לתנור לעוד עשרים דקות ב160 מעלות.

מוכן!

 

תמיד כדאי לתת לחם להצטנן לדמרי לפני שטועמים אותו. טעמתי בבוקר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת