00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

לחמניות גבינה

18/11/2013

 

ספק לחמניית גבינה,  ספק עוגיה גדולה עם גבינה או כמו שאנו קוראים לזה.... עוגגיית גבינה.

 

אפשר מלוח עם תערובת של גבינות צהובות ולבנות וניתן להשתמש בבצק זה גם ללחמניות מתוקות, טעם הדומה לחלה מתוקה בשימוש עם גבינות לבנות בלבד והוספת סוכר. אפשר גם קינמון אם אוהבים.

 

אנו מעדיפים יותר מלוח, פיקנטי עם הרבה סוגי גבינות, צהובות כלבנות.

 

השוני בטעם תלוי בסוגי הגבינות שמוסיפים לתערובת. ככל שהגבינה פיקנטית יותר, מן הסתם גם הלחמניה תהייה כך.
 


 

לחמניות גבינה

4 - 4.5 כוסות קמח   (לפי הרגשת הלישה)
1 שקית אבקת אפיה
120 גר' חמאה מומסת
100 גר' גבינת שמנת
1 שמנת חמוצה
מלח
150 גר' גבינת צ'דר מגוררת
1 כוס פרוסות זיתים
2 ביצים
גרגרי חמניות



לערבב הכל עם 4 כוסות קמח. אם הבצק עדין  דביק מידי להוסיף קמח בהדרגה
עד לתערובת הרצוייה.

להכניס למקרר ל 10 דקות בערך.

 



בינתיים לחמם תנור ל 170 מעלות. להניח דף אפיה על תבנית האפיה.

להוציא הבצק מהמקרר וליצור כדורים בגודל הרצוי לכם.


להניח על נייר האפיה  עם רווח ביניהם.  לשטח מעט את הכדור. להבריש מעל ביצה או חלב. לזרות מעל את גרעיני החמניות ולאפות כ 35 דקות.


בתיאבון.

 

**ממליצה בחום להחביא חלק מהן.

** הכמות הנ"ל מספיקה ל 20 כדורים גדולים או בערך 35 או יותר קטנים.

 

אלינוער


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת