1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

אורז עם לוביה ושמיר מאכל מהעדה הפרסית

08/11/2013

בזמן האחרון יש לי געגוע גדול למטבח של חמותי ז``ל ואני מנסה לשחזר טעמים ,המטבח הפרסי עשיר בירק

וריחות מופלאים ,הפעם התגעגעתי לאורז הירוק עם הלוביה ,טעם שמזכיר לי ימים נהדרים שחמותי הייתה

עומדת במטבח ומבשלת סירים ענקיים לכל המשפחה ,ניסיתי לשחזר את הטעם קיצרתי בתהליכים ,והתוצאה

נהדרת ,הריח שהתפשט בבית החזיר אותי למטבח של חמותי ,אוכל שבושל עם המון אהבה .כשמזגתי לבעלי

מנה אחת ראיתי את הניצוץ המרגש בעיניים שלו ,ואחרי שסיים את המנה מזג לעצמו עוד צלחת ,הגעגועים

לבית אימא, חמה, וסבתא נהדרת .משתפת אתכם במתכון שאילתרתי .

אורז לוביה ושמיר  (פולו שבד וליביה)

2 כוסות אורז פרסי שטוף היטב ומסונן

1 כוס שעועית מסוג לוביה מבושלת ומסוננת

1 צרור גדול של שמיר קצוץ

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית כורכום

1/4 כוס שמן

1 בצל קצוץ

2 בצלים חתוכים לרצועות ומטוגנים עד להזהבה

3 כוסות מים רותחים .

אופן ההכנה :

מתחילים עם השעועית שוטפים היטב ומבשלים במים עד לריכוך מסננים ושומרים בצד .

בסיר רחב מטגנים 1 בצל קצוץ עד שמתחיל להיות שקוף ,מוסיפים את האורז ומערבבים ,מוסיפים את השעועית ,שמיר והתבלינים ומערבבים ,יוצקים את המים הרותחים ,מביאים לרתיחה ומערבבים ,מעבירים ללהבה נמוכה מאוד עוטפים את המכסה בחלק התחתון במגבת נקייה ומכסים את הסיר ,מבשלים כ20 דקות .בינתיים מטגנים את הבצלים במחבת עד להזהבה .

מגישים עם בצל מטוגן למעלה ועגבניות .

גולי נאות חמותי ז``ל הייתה מבשלת את האורז כמו אורז פרסי עם סינון ותפוח אדמה קריספי למטה, והאמת לא זכרתי אם היו מגישים עם בצל מטוגן אז הוספתי וזה היה מוצלח .אני עשיתי דרך מאוד מקוצרת התוצאה לא פחות טובה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת