00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

בצלים ממולאים

אני מאוד אוהבת ירקות ממולאים! בעיקר כשהם ממולאים בבשר ואורז אבל עד לאחרונה הכנתי תמיד פלפלים ממולאים ו/או תפוחי אדמה והכי רחוק שהגעתי זה היה לכרוב ממולא. הפעם החלטתי ללכת קצת יותר רחוק ולהכין בצלים ממולאים. כאן העבודה היא קצת יותר עדינה אבל שווה כל ביס.

מומלץ מאוד להכין סיר של בצלים ממולאים כשרוצים להרשים בארוחה מיוחדת או סתם ככה כשרוצים קצת ל"השוויץ" בבישולים הביתיים שלנו. זו מנה יפיפיה וטעימה ביותר. אפשר להכין אותה ברוטב חמוץ מתוק ו/או אפילו ברוטב עגבניות עסיסי. אני הפעם הכנתי את הבצלים ברוטב סילן ולימון (האמת שכנראה קצת הגזמתי עם הלימון, והיו כמה פרצופים חמוצים סביב השולחן....) לכן אתן לכם את המתכון לאחר השינוי שעשיתי.

 

 

 

 

המצרכים:

  • 5 בצלים גדולים

  • 1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות

  • 1 גזר מגורד

 

 למלית:

  • 300 גר' בשר בקר טחון

  • 2/3 כוס אורז (לא מבושל)

  • 2 שיני שום כתושות

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 כפיות ראס אל חנות

  • מלח ופלפל

 

 לרוטב:

  • 1/3 כוס סילן

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

  • 1 כוס מים

  • 2 מקלות קינמון

 

ההכנה:

  1. קלפו את הבצלים, וחיתכו כל בצל לאורכו עד לאמצעו בלבד. 

  2. הניחו את הבצלים בסיר עם מים והרתיחו אותם על הגז במשך כ- 20 דקות. לאחר ההרתחה, שיפכו את המים והניחו בצד לקירור. 

  3. הפרידו את עלי הבצל והניחו אותם פרוסים על משטח העבודה. (את לבבות הבצל הניחו בצד  בינתיים)

  4. קחו סיר סוטאז'(סיר רחב ונמוך), ערבבו יחד את הכרוב, הגזר ולבבות הבצל ורפדו את תחתית הסיר.

  5. ערבבו את כל מרכיבי מלית הבשר יחד לתערובת אחידה.

  6. קחו בכל פעם עלה בצל אחד, הניחו בקצה כף ממלית הבשר, גלגלו והניחו בסיר מעל שכבת הכרוב.

                                                                                                                         

     

  7. בקערה קטנה ערבבו את כל מרכיבי הרוטב ושיפכו מעל הבצלים.

  8. הניחו את הסיר על הגז והביאו לידי רתיחה. (זהירות לא באש חזקה מידי כדי שלא לשרוף) לאחר ההרתחה הראשונה העבירו את הסיר לתנור אפיה למשך שעתיים, בחום נמוך של כ- 150 - 160 מע'. עד שהבצל מתרכך היטב ומקבל צבע זהוב יפה.

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת