00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת דובוש שכבות קרם שוקולד ממרח לוטוס

את המתכון לעוגה הנפלאה הזו הרכבתי משתי עוגות נפרדות. עוגת הדובוש ההונגרית ועוגת שכבות שוקולד עם קרם שמנת מתוקה ובין שתיהן הוספתי גם ממרח לוטוס להשלמת החגיגה. 
יש לציין שלפעמים המתכונים הכי טעימים מגיעים מניסיונות שבהתחלה נראים כבלתי אפשריים. והרי זו כל ההנאה... devil לעבוד קשה להרכיב את הפאזל ובסוף גם לקבל תמונה יפה כהפתעה  (במקרה שלי גם טעימה wink)

בעניין שמה של העוגה היתה לי התלבטות גדולה. למי לתת את הקרדיט ראשון את מי מחומרי הגלם להבליט ? ומי יסתפק רק באיזכור צנוע בגוף המתכון?  וכששאלתי את הטועמים הקבועים שלי, נאמר לי בפשטות, מה זה חשוב ברגע שטועמים מהעוגה גם ככה נעלמות כל המילים  והדבר היחידי שיוצא מהפה זה הברות משונות שנשמעות כמו, ממממ.... אאאךךךך...זה כל כך טעים!

אז קבלו את עוגת הדובוש עם שכבות קרם שמנת מתוקה בטעם שוקולד וממרח לוטוס.... 

 

 

 

יש לציין כי תהליך הכנת העוגה הזו הוא מעט שונה ודורש יותר התעסקות בעיקר בהכנת שכבות העוגה, אבל תאמינו לי השד לא נורא כל כך והטעם מפצה בגדול!

מתאים לתבנית עגולה מס' 20 או 22 ס"מ

 

המצרכים לעוגת הבסיס:

  • 5 ביצים

  • 1/2 כוס סוכר

  • 100 גר' קמח

  • 30 גר' חמאה מומסת

  • 1 כפית תמצית וניל

 

ההכנה:

  1. הכניסו את הביצים והסוכר אל קערת המיקסר עם בלון ההקצפה, והפעילו במהירות בינונית עד לקבלת עיסה תפוחה ובהירה.

  2. האטו את מהירות המיקסר והוסיפו את הקמח. המשיכו לעבד עד לקבלת מסת בצק רך.

  3. מירחו את תחתית התבנית במעט חמאה ומירחו מעט ממסת הבצק בשכבה דקה (שכבה דקה של כ- 1/2 ס"מ)

  4. הכניסו את לאפיה של כשתיים שלוש דקות בחום של כ- 190 מע' עד לקבלת צבע זהוב. הוציאו את שכבת הבצק בעזרת מרית או סכין חדה והעבירו לתבנית מקומחת מעט, והניחו לצינון.

  5. חיזרו שוב על פעולות אלו עד לסיום מסת הבצק. ( לי יצאו 4 שכבות בצק)

 

קרם המילוי:

  • 250 מל' שמנת מתוקה

  • 1 כוס חלב

  • 1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד

 

* 1 צנצנת ממרח לוטוס (למריחה בין השכבות )

* 200 גר' שוקולד מריר/חלב מגורר לקישוט

* מטבעות שוקולד לקישוט (לא חובה)

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם בלון ההקצפה את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג שוקולד והקציפו במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.

  2. הוציאו את ממרח הלוטוס אל קערה קטנה והכניסו למיקרו ל- 30 שניות, לריכוך, ערבבו היטב והניחו בצד.

 

הרכבת העוגה:

  1. הניחו שכבת בצק ראשונה בתוך תבנית העוגה, מעליה מירחו שכבה דקה ממרח הלוטוס ומעל מירחו כ- 1/3 מקרם השוקולד.

  2. ושוב הניחו שכבת בצק, מעט ממרח לוטוס ו 1/3 מקרם השמנת כך עד לסיום כל השכבות.

  3. סיימו את השכבה האחרונה עם בצק והכניסו אל המקפיא למשך כ- שעה לייצוב.

  4. לאחר ההקפאה, חממו שוב את יתרת ממרח הלוטוס הנותר, שיפכו מעל שכבת הבצק העליונה והכניסו שוב לייצוב בהקפאה .

  5. כשעתיים לפני ההגשה הוציאו את העוגה מהתבנית, (בעזרת חימום דפנות התבנית בברנר ביתי או הריטבו מגבת במים חמים והניחו מסביב) וקשטו בשוקולד מגורר. 

  6. את העוגה יש לשמור במקרר.

 

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת