00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

חמין עיראקי (טבית)

08/11/2013

אומרים שבשבת   יהיה קר בחוץ   ואצלי בבית כמו בהרבה בתים אחרים, כשקר בשבת אז מכינים חמין!

אני גדלתי בבית חצי עיראקי ובשבת קרה היינו אוכלים טבית עיראקי עם סלטים בכל צהריים.

כל התהליך מתגלה כשווה כבר בשלב  בו מתעוררים בבוקר לריח הטבית שבבית!!!!!

עוד משהו קטן בנוגע לטבית, לאחר שמגישים לכולם והסיר מתרוקן למטה נשארת שיכבה של אורז שרוף, העיראקים קוראים לזה קעבה וזה טעיייייייייייים!!!!!

מצרכים:

6 כרעיים מופרדים לשוק - ירך (אפשר שוקיים או כנפיים)

בצל גדול קצוץ

2 עגבניות מקולפות קצוצות

קופסה קטנה של רסק עגבניות

כף גדושה בהרט

3 כוסות אורז

2 כפות סילאן

שמן

מלח ופלפל

6 כוסות מים רותחים

6 ביצים שהורתחו 5 דקות

6 תפו"א קטנים קלופים

ראש שום

אופן ההכנה:

משרים את האורז במים חצי שעה לפחות, מסננים ושוטפים.

מטגנים את העוף עד סגירה ומוציאים לקערה.

בסיר שבו מבשלים את החמין, מטגנים בצל עד שקיפות מוסיפים את העגבניות, הרסק והתבלינים ומערבבים.

מוסיפים את האורז, הסילאן ושופכים פנימה את המים הרותחים.

שהמים מבעבעים מוסיפים את העוף ומבשלים כרבע שעה - 20 דקות עד שסף הנוזלים יורד מעט.

(במידה ואתם משתמשים בסיר החשמלי של החמין, תעשו את הפעולה הזו בסיר אחר עד שלב הוספת המים ואחר כך תעבירו לסיר החשמלי ומשם תמשיכו על חום גבוה)

מניחים על התערובת למעלה את הביצים, תפו"א והשום (אני מוסיף גם קציצות לחם (קוקלאס) כמו שבמתכון הסופריטו שלי)

מכסים את הסיר ומניחים על הפלטה - תנור על 110 מעלות - סיר חמין חשמלי על חום נמוך, לכל הלילה (לבדוק לפני השינה שיש מספיק מים ולהוסיף במידת הצורך)

שבת נהדרת וטעימה!!

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת